Tommy Paul a furnizat una dintre surprizele acestui sezon în circuitul ATP, americanul eliminându-l pe Carlos Alcaraz în sferturile Mastersului de la Toronto.

Carlos AlcarazFoto: Julian Avram / Icon Sportswire / Profimedia

Carlos Alcaraz, învins de Tommy Paul în sferturi la ATP Toronto

Lider al ierarhiei ATP, Alcaraz a cedat după două ore și 20 de minute de joc în fața lui Paul (14 ATP), scor 6-3, 4-6, 6-3.

Tommy a reușit o partidă foarte bună la retur, a profitat și de inexactitățile din jocul lui Carlos (6 duble greșeli) și s-a descurcat excelent în apropierea fileului (a câștigat 21 de puncte când a făcut pasul în teren).

Trei breakuri a bifat americanul Paul în primul set, iar următoarele manșe au fost adjudecate de cei doi jucători după ce s-au impus câte o dată la retur.

De știut:

  • Doar Cameron Norrie (la Rio de Janeiro), Jannik Sinner (Miami), Fabian Marozsan (Roma) și Novak Djokovic (Roland Garros) l-au mai învins în acest an pe Carlos Alcaraz.
  • Cap de serie 12 la Toronto, Tommy se va duela pentru un loc în marea finală cu Jannik Sinner (7). Italianul a trecut în trei seturi de spectaculosul Gael Monfils (ajuns pe locul 276 ATP), scor 6-4, 4-6, 6-3.
  • În cealaltă semifinală se vor întâlni Alejandro Davidovich Fokina (6-4, 6-2 vs Mackenzie McDonald) și Alex De Minaur (7-6(7), 7-5 vs Daniil Medvedev).

Cele mai importante momente ale zilei la Toronto Masters