Simona Halep este suspendată provizoriu pentru dopaj și va rata Roland Garros 2023, dar Patrick Mouratoglou nu are probleme în a-și găsi de lucru și se va afla în loja uneia dintre favorite la Grand Slamul de la Paris.

Patrick MouratoglouFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Coco Gauff, antrenată de Patrick Mouratoglou la Roland Garros 2023

Rămasă fără antrenor după ce a pus capăt colaborării cu Diego Moyano, Gauff (locul 6 WTA) a anunțat că Mouratoglou îi va fi alături la French Open.

Finalistă anul trecut la Paris (a fost învinsă de Iga Swiatek), Coco s-a pregătit la academia tehnicianului francez de la vârsta de 10 ani.

„​Am început după Madrid și mă ajută până la finalul sezonului de zgură. Sinceră să fiu, sunt în căutare de antrenor. Nu am găsit un antrenor cu normă întreagă.

Evident, el este încă cu Holger (Rune). Dar am o relație grozavă cu Patrick. Îl cunosc de la 10 ani și evident am mai fost pe teren cu el.

Am crezut că va fi o persoană perfectă care să mă ajute în această perioadă. Aștept cu nerăbdare următoarele două săptămâni alături de el” - Coco Gauff, potrivit Tennis Majors.

Gauff nu trece prin cea mai bună formă, iar adversarele din ultima perioadă (Paula Badosa, Leylah Fernandez) au recunoscut că au profitat de punctele slabe din jocul americancei (în special forehandul).

Coco va juca în primul tur al Grand Slamului parizian cu iberica Rebeka Masarova (68 WTA).

Chiar dacă s-a despărțit în mod oficial de Holger Rune, Patrick Mouratoglou i-a fost în continuare aproape danezului și probabil că îl va ajuta și la Roland Garros.

De știut despre Roland Garros 2023

  • Va fi pentru prima dată începând din 1998 când niciunul dintre Roger Federer (retras între timp din activitate) și Rafael Nadal (accidentat încă de la Australian Open) nu va fi prezent pe zgura de la Paris.
  • Alte absențe importante de la ediția din acest a turneului major de la Paris sunt Nick Kyrgios, Andy Murray, Matteo Berrettini, Marin Cilic și Pablo Carreno Busta.

Roland Garros 2023 (al doilea Grand Slam al sezonului) va avea loc în perioada 28 mai - 11 iunie.