Ministerul Sănătății investighează un al doilea caz de pacient ars în sala de operație la Spitalul Floreasca, a anunțat marți ministrul Sănătății, Victor Costache, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor. Pacientul respectiv este în viață, iar incidentul s-ar fi petrecut vara trecută. Ministrul Sănătății face apel ca, în cazul în care mai există pacienți care au suferit astfel de arsuri, ei să le semnaleze.
"Orice instrument chirurgical sau biocid folsit off-label în sala de operație poate da naștere la tragedii", a subliniat ministrul Sănătății.
Victor Costache nu a făcut alte precizări în acest caz, el confirmând însă că incidentul este în atenția Ministerului Sănătății, care face verificări.
Victor Costache a prezentat, marți, concluziile controlului efectuat de Corpul de Control al Ministerului Sănătății în cazul femeii care a luat foc în sala de operație și la Spitalul Floreasca în luna decembrie și a murit câteva zile mai târziu.
În cazul pacientei care a decedat la câteva zile după ce a luat foc, în sala de operație s-au turnat 200 de mililitri dintr-un dezinfectant care conține alcool și care se folosește tamponat, în doze de câte 50 de mililitri, au anunțat marți reprezentanții Ministerului Sănătății.
Ministerul Sănătății a retrimis Corpul de Control la Spitalul Floreasca, "având în vedere şi nişte zone gri din raportul preliminar, urmând ca în funcţie de noul raport aă avem şi alte măsuri administrative. Tot ce înseamnă circuitul epidemiologic, substanţe folosite, tot ce înseamnă circuitul pacientului, tot ce înseamnă intervenţia în echipa operatorie", a declarat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.
Întrebat dacă au fost descoperite nereguli şi în alte intervenţii, secretarul de stat a răspuns: "sunt zone care mai trebuie investigate, de asta am retrimis Corpul de Control".
Întrebat dacă era o practică pentru profesorul Beuran să folosească aceste dezinfectant şi la alte cazuri, ministrul Sănătății spune că "aparent şi acesta este unul dintre motivele pentru care colegul meu, domnul doctor Tătaru, a spus că se continuă ancheta administrativă acest protocol atipic a fost folosit la cel puţin zeci de alţi pacienţi."
Citește pe larg aici:
- Lista erorilor care au făcut ca o femeie să ardă pe masa de operație. Ministrul Sănătății prezintă raportul controlului de la Spitalul Floreasca: Pacienta nu era alergică la iod
Este timpul ca societatea sa puna reflectoarele pe mafia medicala, mafie care ascunde multe ilegalitati in spatele unei fatade gaunase, formata din "celebritati" ale medicienei romanesti.
- Ministerul n-ar fi aflat decat dupa ce decedata ar fi fost inmormantata; si n-o mai scotea nimeni din groapa, pentru expertiza;
- rudele pacientei ar fi luat-o de la morga, cu explicatia "nu a rezistat, era mult prea bolnava, ati venit prea tarziu", gata imbracata cu lucrurile aduse de familia indurerata si nimeni nu ar fi stiut nimic.
De aici si efortul depus ca flacarile sa nu ajunga la fata. Nu este prima data cand se intampla, dovada ca au stiut ce parte din corp nu trebuie sa prezinte urma vizibile de arsura.
De aici si reactia pur si simplu aberanta a corpului medical, care s-a solidarizat cu seful. Inseamna ca seful i-a acoperit de multe ori, inclusiv pe cei care nu au fost plantati in spital de PSD. O mare fratie a nulitatilor platite regeste.
Daca va interseaza salariile, le gasiti pe internet, destul de detaliate, pentru medici si asistente: https://medijobs.ro/blog/salariile-medicilor-si-ale-asistentelor-in-2019
Sigur, nu-si inchipuie nimeni ca aia asteapta cumva ziua de salariu sau ca traiesc din el, dar nu strica sa fiti informati - o noua casta de supraplatiti, cei mai prosti, pt. ca cei in stare au plecat.
"Somitatile" beneficiaza de o protectie existinsa din partea autoritatilor, Multi dintre ei au conexiuni puternice cu diversi politicieni, in special din PSD si Alde. Daca reclami ilegalitatile lor, nu se intampla nimic, cazul nu se investigheaza iar dosarele sunt clasate pe banda fara sa se foloseasca nici macar o proba.
Este tipul sa se termine cu "zeitatile" astea din medicina care sunt mai presus de lege.
si daca se moare din arsuri pe o suprafata de 30% din corp.
in fond, dece se aprind ...pacientii ?!
asta este o problema de management nu de indemanare sau eroare medicala. e o problema tehnica, de instrumentar si aparatura, o problema a managementului.
Ti-am dat un minus pt ca esti superficial si nu ai inteles nimic.
Sau, poate arta de a scurta viața altora.