Lista erorilor care au făcut ca o femeie să ardă pe masa de operație. Ministrul Sănătății a prezentat raportul controlului de la Spitalul Floreasca: S-au turnat 200 ml de dezinfectant care conține alcool și care se folosește tamponat, în doze de câte 50 ml

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 7 ianuarie 2020, 10:38 Actualitate | Sanatate


Victor Costache
Foto: AGERPRES
Medicii care au efectuat operația de la Spitalul Floreasca în timpul căreia a luat foc o pacientă au folosit un dezinfectant care nu ar fi trebuit utilizat în acest caz, cu toate că în acel moment în spital erau disponibile toate tipurile de dezinfectanți, a anunțat marți ministrul Sănătății, Victor Costache. Biocidul utilizat pentru dezinfecția câmpului operator în timpul operației de la Spitalul Floreasca este conceput să fie utilizat doar pentru dezinfecția mâinilor personalului medical, iar acest biocid, care conține o cantitate mare de alcool, a fost utilizat în cantitate nepermis de mare și în combinație cu bisturiul electric, lucru care a dus la izbucnirea focului pe masa de operație, arată raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătății. "S-a pierdut o pacientă din cauza unei erori care ține de abecedarul chirurgical", este concluzia ministrului Sănătății, care este de profesie medic chirurg.


Lista erorilor identificate de Corpul de Control al Ministerului Sănătății:
 • Dezinfectantul folosit pentru dezinfecția câmpului operator, care conține o cantitate mare de alcool, este conceput să fie utilizat doar pentru mâini.
 • S-a ignorat o procedură de dezinfectie a tegumentelor.
 • Pacienta a fost diagnosticată greșit cu alergie la iod, motiv pentru care în ambele intervenții s-a folosit o substanță pe bază de etanol.
 • S-au turnat 200 de mililitri dintr-un dezinfectant care conține alcool și care se folosește în mod normal tamponat, în doze de câte 50 de mililitri.
 • S-a folosit greșit bisturiu electric în combinație cu dezinfectantul.
 • Niciunul dintre medicii din echipa operatorie nu se afla în serviciul de gardă. Practic, echipa de gardă din spital (medici cu experiență) nu a intervenit și au fost chemați alți medici de acasă (rezidenți), ministrul Sănătății lăsând să se înțeleagă că șeful de secție nu a permis echipei de gardă să se ocupe de pacientă.
 • La operație au participat un medic rezident de anul V, un medic rezident de anul I, iar pe parcurs s-a alăturat și medicul specialist (Mircea Beuran - n.red.), plus cele două asistente.
 • Medicul rezident Bogdan Dumitriu a efectuat manevre preoperatorii și operatorii în lipsa îndrumătorului de rezidențiat.
 • În protocolul operator acest accident apare separat, într-o anexă. "Ne întrebăm de ce n-a fost menționat de la început . Rezidenții când intervin trebuie să fie sub supraveghere, ceea ce nu s-a întâmplat" - Victor Costache.
 • Chirurgul Mircea Beuran a fost demis și din funcția de preşedinte al Comisiei de chirurgie generală a Ministerului Sănătăţii, nu doar din cea de șef de secție la Spitalul Floreasca, în urma anchetei Corpului de Control.
 • "S-a pierdut o pacientă din cauza unei erori care ține de abecedarul chirurgical", afirmă ministrul Sănătății, care este de profesie medic chirurg.


"A existat un lanț de erori în acest caz. Au fost încălcate proceduri și protocoale. Este regretabil ce s-a întâmplat. Am luat decizia de a continua controlul și am trimis Corpul de control din nou la spital deorece există suspiciuni în ceea ce privește și alte cazuri. Managementul unității sanitare a decis revocarea din funcția de șef de secție a prof.dr. Beuran Mircea și conducerea ministerului a decis demitarea acestuia din funcția de șef a Comisiei de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății", a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

"În acest mediu în care s-a folosit etanolul s-a utilizat și bisturiul electric, iar câmpurile de sub pacientă erau impregnate cu alcool, a fost un efect de spirtieră care a dus la acest accident combustional", a explicat ministrul Sănătății, care spune că ancheta Parchetului urmează să stabilească cu exactitate "cine a apăsat pe bisturiul electric".

În plus, în sala de operație s-au turnat 200 de mililitri dintr-un dezinfectant care conține alcool și care se folosește tamponat, în doze de câte 50 de mililitri: "În referatele domnului profesor de obicei apare produsul incriminat ca folosit în mod normal. Betadina în cantităţi foarte mici, clorhexidină nu am văzut şi am verificat balanţa pe un an întreg. Este vorba despre o neregulă, despre încălcarea unui protocol preoperatoriu. Acolo este specificat foarte clar cine efectuează aseptizarea câmpului, medicul operator, cu o cantitate de maximum 50 de mililitri dată în trei etape şi atenţie în acea procedură scrie foarte clar că trebuie să fie foarte atenţi la alergiile la iod. După imaginile video la care am avut un minim acces acolo a fost vorba despre o cantitate enorm de mare, în jur de 200 de mililitri pe puţin, care s-a folosit într-o singură etapă. Adică, s-a dat puţin pe corpul pacientului după care s-a luat o tăviţă renală s-a turnat toată cantitatea care evident s-a dus de jur împrejur", a declarat Maria Comana, directorul Inspecţiei Sanitare de Stat.

La operație au participat un medic rezident de anul V, un medic rezident de anul I, iar pe parcurs s-a alăturat și medicul specialist (Mircea Beuran - n.red.), plus cele două asistente, a explicat Maria Comana, directorul Inspecției Sanitare de Stat.

Ministrul Sănătății spune că pacienta a fost diagnosticată greșit cu alergie la iod, acesta fiind motivul invocat de echipa medicală pentru folosirea unui dezinfectant nepotrivit. Victor Costache a precizat că, declarativ, aceasta menționase o alergie la furazolidon, care însă a fost generalizată drept una la iod.

Victor Costache mai spune că în cazul acestei paciente echipa de gardă din spital nu a intervenit și au venit alți medici de acasă, ministrul Sănătății lăsând să se înțeleagă că șeful de secție nu a permis echipei de gardă să se ocupe de pacientă.

"S-a pierdut o pacientă din cauza unei erori care ține de abecedarul chirurgical", afirmă ministrul Sănătății, care este de profesie medic chirurg.

Chirurgul Mircea Beuran a fost demis și din funcția de preşedinte al Comisiei de chirurgie generală a Ministerului Sănătăţii, nu doar din cea de șef de secție la Spitalul Floreasca, în urma anchetei Corpului de Control al Ministerului Sănătății: "Domnul profesor Beuran a fost demis ieri de către domnul manager, iar noi l-am demis din funcţia de preşedinte al Comisiei Ministerului Sănătăţii de chirurgie generală", a anunțat ministrul Sănătății, Victor Costache.


 • Concluziile complete ale controlului efectuat de Ministerul Sănătății la Spitalul Floreasca:

Urmare a cercetărilor efectuate, echipa de control a Ministerului Sănătății a ajuns la concluzia că biocidul care a fost utilizat în cadrul intervenției era pe bază de etanol 89%, a fost administrat incorect pentru dezinfecția câmpului operator și a stat la baza producerii accidentului combustional intrachirurgical.

De asemenea, s-a constatat că biocidul utilizat pentru dezinfecția câmpului operator este avizat pentru dezinfecția chirugicală a mâinii având standard pentru flora de pe mâini.

Mai mult, prin utilizarea acestui biocid a fost încălcată procedura operațională a spitalului pentru “Pregătirea preoperatorie și accesul în sala de operație a pacientului”, care stipulează că, substanțele permise a se utiliza la dezinfecție sunt: betadina, alcool sau clorhexidină gluconat.

Echipa de control a mai constatat că în Protocolul Operator nu se face diferența între medicii operatori și timpii operatori. Protocoalele operatorii au fost semnate și asumate în neconformitate cu realitatea.

Accidentul combustional a fost menționat separat, într-o anexă la protocolul operator, încălcându-se procedurile.

Fișele de anestezie și recuperare postoperatorie imediată, la rubrica Antecedente alergice, au mențiuni neclare în legătură cu alergia la betadină. Aceste mențiuni nu sunt susținute în formularul de consimțământ pentru anestezie generală, scris la data de 10.12.2019 de către pacientă în vederea efectuării intervenției chirurgicale. Astfel, pacienta completează și semnează că are alergie la plante și un medicament, deși pe formular aparași alergia la Iod, pacienta nu bifează și secțiunea din care să reiasă că ar avea alergie la Iod și semnează formularul de consimțământ, care este semnat și de medicul anestezist.

Din Foaia de Observație (FOCG) a pacientei nu reiese dacă aceasta a fost sau nu testată cu privire la alergia la iod
, testarea fiind în sarcina echipei medicale din cadrul secției de Chirurgie 3, în conformitate cu Regulamentul de Organizare și Funcționare aprobat prin OMS 527/2019.

Manopera preoperatorie cu privire la aseptizarea câmpului operator a fost greșit aplicată de către medicul rezident
, deoarece a fost utilizat un biocid puternic inflamabil, care conform avizului trebuie să se păstreze departe de sursă de căldură, scântei, flăcări deschise, suprafețe încinse, ca urmare și departe de contactul cu un electrocauter. Menționăm faptul că, din imaginile video reiese că s-a aplicat o cantitate mai mare de biocid decât prevedea și NU s-a așteptat uscarea acestuia înainte de intervenție.

Echipa de medici care asigura garda la data incidentului, în cadrul Secției Clinice de Chirurgie, nu a participat la intervenția chirurgicală asupra pacientei, astfel cum era prevăzut în fișele de post ale acestora.

Niciunul din medicii aflați în echipa operatorie nu se afla în serviciul de gardă
, așa cum se poate observa din graficul de gărzi din data de 22.12.2019.

Nu a fost respectată Procedura operațională denumită Înregistrarea, centralizarea și prelucrarea incidentelor și accidentelor intra și perioperatorii, elaborate, deoarece acestea prevedea ca înregistrarea incidentelor în registrul de prelucrare a incidentelor si accidentelor intra si perioperatorii să se efectueze de către medicul implicat direct în manevra sau intervenția la care s-a produs incidentul/accidentul. Precizăm că incidentul este consemnat la data de 22.12.2019, de către șef de tură asistent.

Nu au fost respectate prevederile Ordinului comun MS/MECT nr. 1141/1386/2007 privind modul de efectuare a pregătirii prin rezidenţiat în specialităţile prevăzute de Nomenclatorul specialităţilor medicale, medico-dentare şi farmaceutice pentru reţeaua de asistenţă medicală, cu modificările și completările ulterioare, care precizează faptul că, rezidenții “au dreptul să examineze pacienţii, să aplice soluţii terapeutice sub stricta supraveghere a îndrumătorului sau responsabilului, utilizând abilităţile dobândite, în conformitate cu nivelul lor de pregătire”.

Medicul rezident Bogdan Dumitriu a efectuat manevre preoperatorii și operatorii în lipsa îndrumătorului de rezidențiat.


 • Sancţiunile aplicate:

Pentru neregulile constatate cu ocazia controlului, au fost aplicate 6 (șase) amenzi contravenţionale, conform HG nr. 857/2011, în valoare totală de 29.600 lei, astfel:

a. Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, persoană juridică, conform HG nr. 857/2011, art. 32, lit. “k”, în valoare de 20.000 lei, pentru nerespectarea protocolului de lucru de către personalul medical privind pregătirea preoperatorie a pacientei B.G.

b. Medicului șef secție, persoană fizică (Mircea Beuran - n.red.), conform HG nr. 857/2011, art. 32, lit. “k”, în valoare de 2.000 lei, pentru nerespectarea protocolului de lucru de către personalul medical privind pregătirea preoperatorie a pacientei B.G.

c. Medicului specialist, persoană fizică, conform HG nr. 857/2011, art. 32, lit. “k”, în valoare de 2.000 lei, pentru nerespectarea protocolului de lucru de către personalul medical privind pregătirea preoperatorie a pacientei B.G.

d. Medicului rezident chirurgie generală, persoană fizică, conform HG.nr.857/2011, art.16, lit. “g”, în valoare de 1.600 lei, pentru nerespectarea instrucţiunilor producătorului privind indicaţiile de utilizare a produsului biocid Skinman Soft Protect.

e. Asistentului medical bloc operator departament (sala1), conform HG. nr. 857/2011, art.32, lit. “k”, în valoare de 2.000 lei, pentru nerespectarea protocolului de lucru privind pregătirea preoperatorie a pacientei B.G.

f. Asistentului medical bloc operator departament (sala1), conform HG.nr. 857/2011, art.32, lit. “k”, în valoare de 2.000 lei, pentru nerespectarea protocolului de lucru privind pregătirea preoperatorie a pacientei B.G.


 • Măsuri:

1. Se va actualiza Procedura operațională privind pregătirea preoperatorie și accesul în sala de operație a pacientului.


Termen: 10 ianuarie 2020

Răspunde: Managerul unității sanitare


2. Se vor respecta reglementările Directivei 2001/83/CE privind medicamentele de uz uman, conform Ghidului ECHA pentru Regulamentul produselor biocide nr. 528 din 2012, volumul II, partea B+C, versiunea 3.0. De asemenea, vor fi utilizate numai produse medicamentoase pentru dezinfecția preoperatorie a pielii înainte de operație si dezinfecția înainte de injecție, pentru dezinfecția pielii deteriorate sau a pielii nedeteriorate.

Termen: Permanent

Răspunde: Managerul unității sanitare


3. Reactualizarea Procedurii operaționale nr. 08090312 denumită Înregistrarea, centralizarea și prelucrarea incidentelor și accidentelor intra și perioperatorii.

Termen: 10 Ianuarie 2020

Răspunde: Managerul unității sanitare


4. Reinstruirea întregului personal medical și auxiliar, după caz, cu privire la modul de utilizare a produselor dezinfectante și medicamentoase, după caz.

Termen: 20 Ianuarie 2020

Răspunde: Managerul unității sanitare


5. Verificarea neconformităților care au condus la suspendarea acreditării unității sanitare.

Termen: Martie 2020

Răspunde: Inspecția Sanitară de Stat/Direcția Control și Integritate.


 • Managerul Spitalului Floreasca: Unitatea sanitară a făcut toți pașii legali

Prezent la conferința de presă de la Ministerul Sănătății, managerul Spitalului Floreasca, Ionuț Negoi, a fost întrebat de jurnaliști de ce spitalul Floreasca nu a raportat mai departe incidentul. Managerul spitalului spune că "unitatea sanitară a făcut toți pașii legali. Noi simțim că unitatea sanitară a urmat pașii legali."

La rândul său, directorul Inspecției Sanitare de Stat, Maria Comana, a explicat de ce valoarea amenzilor date în acest caz este de doar 2.000 de lei pentru medicii care au făcut parte din echipă și de 20.000 de lei pentru spital: aceste sume sunt maximul permis de lege.

Medicii care au făcut parte din echipa operatorie au primit amenzi de câte 2.000 de lei, iar spitalul a fost amendat cu 20.000 de lei.

De asemenea, șeful echipei operatorii, medicul Mircea Beuran, a fost demis din funcția de șef de secție în urma controlului efectuat de Ministerul Sănătății.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

16495 vizualizari

 • -25 (35 voturi)    
  cat de incendiara ar fi substanta (Marţi, 7 ianuarie 2020, 10:53)

  nash pandelica [utilizator]

  nu poate lua foc fara o scanteie.
  nici benzina, nicii alcoolul nu se aprind fara o sursa, o scanteie, foc deschis.
  a fost o defectiune a aparaturii medicale/ ma mir dece ascund asta.
  orice dezinfectant medical contine alcool. deci este incendiar.
  • +19 (21 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 7 ianuarie 2020, 11:11)

   [anonim] i-a raspuns lui nash pandelica

   • -3 (9 voturi)    
    alcoolul (Marţi, 7 ianuarie 2020, 12:44)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui

    se evapora foarte repede, iar la apropierea bisturiului cald, nu pre mai ramanea alcool. din comunicat, aprinderea nu s'a petrecut la prima atingere, cum ar fi fost normal si cand, poate, concentratia de alcool era mai mare.
    nu s'a produs la inceputul operatiei, cand s'a deschis, nici in timpul cat s'a umblat in abdomenul femeii.
    se pare ca s'a produs la sfarsitul operatiei,
    e bne sa nu te joci cu focul, dom fochist....primar.
    poate si prof. dr.doc.
    • +4 (4 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Marţi, 7 ianuarie 2020, 13:58)

     [anonim] i-a raspuns lui nash pandelica

     • +2 (2 voturi)    
      Pai cam mici amenzile pe persoana fizica (Marţi, 7 ianuarie 2020, 19:45)

      liviul2006 [utilizator] i-a raspuns lui

      In 2-3 operatii si-i recupereaza din atentii...
    • +2 (2 voturi)    
     bisturiu cald? Nashule, esti pe langa (Marţi, 7 ianuarie 2020, 21:52)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

     Aparat terminat printr-un varf unde circula curenti de inalta frecventa.
     Deci nu vorba de un simplu cutit cald sau fierbinte.
     Cred ca fochistul e mult mai in domeniu.
  • +7 (11 voturi)    
   aparatul era nou (Marţi, 7 ianuarie 2020, 11:20)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

   oare crezi ca stiu sa il foloseasca ? poate voiau sa isi incalzeasca cafeaua in timpul operatiei ( ca termopolonjon )
   • +3 (3 voturi)    
    au turnat alcool si i-au dat foc, nu e vina aparat (Marţi, 7 ianuarie 2020, 19:21)

    Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    nu are legatura cat de nou e aparatul si daca nu stii sa-l folosesti nu il folosesti

    erau rezidenti in timp ca medicii primari isi beau cafeaua
  • +18 (18 voturi)    
   Multa minte ai ... (Marţi, 7 ianuarie 2020, 11:42)

   BalanRares1 [anonim] i-a raspuns lui nash pandelica

   Tocmai asta e problema. Ca au folosit bisturiul electric. Pe o zona imbibata in alcool.

   Ce face arcul electric in contact cu spirtul?

   Trebuiau sa foloseasca iod + bisturiu electric sau alcool + bisturiu clasic, dar ei au combinat scanteia cu combustibilul.
   • -7 (9 voturi)    
    ce este aia zona imbibata (Marţi, 7 ianuarie 2020, 12:49)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui BalanRares1

    ia pune alcool pe piele, si vezi cum se imbiba pielea...
    sau or fi turnat acoolul in abdomenul deschis al femeii...
    este vorba de un dezinfectatn cu alcool.
    deci daca era pt. mainile chirurgilor, si ei trebuiau sa ia foc, pe teroria arcului ...
    • +5 (11 voturi)    
     De (Marţi, 7 ianuarie 2020, 13:28)

     Jar [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

     camp chirurgical,ai auzit, ma?
     Iar substantele pot fi inflamabile;incendiar esti tu ca m-ai facut sa-ti scriu.
     • -1 (7 voturi)    
      campul operator (Marţi, 7 ianuarie 2020, 14:06)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Jar

      se dezinfecteaza inainte de inceperea operatiei.
      in zona operatorie, totul e steril, nici personal medical din afara nu poate intra.
      deci, pana la sfarsitul operatiei, cand s'a folosit bisturiul cauterizator (?) nu a fost foc. \bisturiul cauterizator era mai necesar la deschiderea..campului operator...aaaaa ?!
      alcoolul nu imbiba pielea, si are si o caracteristica, se evapora.
      ca dara, nu'l dadura si in timpul operatiei !
  • +7 (13 voturi)    
   obedienta (Marţi, 7 ianuarie 2020, 12:19)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

   ta fata de "zeii" pesedaci, din randul carora face parte si Beuran, e de-a dreptul gretoasa.
   Pt. unul ca tine, trebuie sa i se explice anume faptul ca tocmai din cauza mentionata de tine este interzisa utilizarea dezinfectantului care s-a folosit.
   Sau, Beuran si rezidentii ar fi trebuit sa stie sa nu foloseasca bisturiul electric daca dezinfecteaza cu solutia respectiva.
   Ce-i asa de greu de priceput?
   Daca mai iei in considerare si faptul ca ministrul sanatatii este chiar medic chirurg, ma intreb cum de mai ai tupeul sa vii cu explicatii de 2 bani.
   • -6 (8 voturi)    
    nu e obedienta (Marţi, 7 ianuarie 2020, 14:13)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    dar sa denigrezi fara probe, pe principiul ca sunt zei pesedisti, nu e kosher deloc.
    io raman la parerea ca managementul e vinovat, parte de suport tehnic, pt. foc.
    si mai cred ca femeia n'a murit din arsuri superficiale, pe 30% din corp. mai ales cand, insusi menistru' recunoaste ca au mai fost cazuri.

    acum, matale cazusi in extrema ussr ista, cum ca toti pesedistii la puscarie, in frunte cu....zeii lor..

    parca penele se lauda ca e altfel.
    pe dracu, cu noile lor achizitii de fosti pesedisti si acoliti pesede.....

    daca vine ussr la guvernare, astia inchid jumatate din tzara pe motiv ca au fost pesedei sau simpatiznti. mai tari ca antemergatorii(!) lor in anii cincizeci ai secolului trecut.....
    aia au bagat doctorii la mititica pt. ca erau ...tzaranisti si liberali..
    • +5 (5 voturi)    
     conform (Marţi, 7 ianuarie 2020, 15:49)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

     DEX, a denigra = a vorbi de rău, a pune cu rea-credință într-o lumină defavorabilă, a calomnia, a defăima, a discredita, a ponegri.
     Mai ai de invatat. Dupa cum ai putea constata, nu te-am vorbit de rau, nu te-am pus cu rea credinta intr-o lumina defavorabila, nu te-am calomniat.
     Te-am etichetat cu epitetul "obedient" ca individ care te inchini cu smerenie in fata "zeilor" tai din psd. Altfel spus, inghiti pe nemestecate orice informatie care-ti scoate "elita" pesedaca, "zeii", de sub orice umbra de vinovatie. Desi in cazul asta (si nu este singurul in ultimii 30 ani) vinovatia este atat de flagranta incat si un orb ar vedea-o.
     • -2 (4 voturi)    
      nu de mine era vorba, (Marţi, 7 ianuarie 2020, 18:30)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui nahir

      daca asa ai priceput, ca pe mine ma denigrai...
      nu e obedienta, ci obiectivitate,
      io n'am treaba nici cu zeii pesedelei, nici cu ai penelelei, iar userica n'are zei, are numai oameni de bine. :-)
      dece despre asta era vorba.
      iar denigrarea se referea la medicii condamnati de voi inainte ca ancheta sa se termine.
      daca se va termina, caci propaganda s'a facut, chiar epuizat, iar rezulatatele ar putea chiar sa flescaie toata propaganda, tot efortul....noii clase politice.
      mai draga, dece nu puneti voi doctori in locul astora, mai buni, mai experimentati ?!

      vedeti voi, pe canalul vostru digi 24, aseara, fura un material despre clientereala medicala.
      concluzia a a fost ca, in chirurgie, sistemul medica romanesc este clientelarist, ca pacientul devine client, el alege unde merge la ...shopping de chirurg, el alege pe cel cu bisturiul.

      deci, pacientii aleg in final....zeii.

      nici spitalul, nici menistrul nu s'au putut lipsi de chirurgii care au operat. iar colegii lor stiu despre ce e vorba.
      managerul doar si'a salvat dosul, dand vina pe profesorul sau, iar menistrul e numai politician, il intereseaza asa zisa opinie..publica, adica de pe la tembeliziuni si fel de fel de jurnale.
      se stie cat de obiectiva, deont oloaga e presa romaneasca.

      io am terminat.
    • +1 (1 vot)    
     ai luat-o razna Nash (Marţi, 7 ianuarie 2020, 21:56)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

     Ai uitat sa precizezi ca PNL vrea sa faca autostrada Ploiesti-Brasov- canal la care sa sape detinutii politici PSD-isti.
     • 0 (0 voturi)    
      mda (Miercuri, 8 ianuarie 2020, 10:39)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

      o idee buna, pt borno si csolosi si bula(i)

      peneleii nu ar face asa ceva fratilor, mai ales ca ei au intelegere pt. rotatia la guvernare.
      ei au destula intelegere, unii pt. alti. ba, fac si schimb de ....specialist.
      nu vezi ca cand se schimba la guvernare, sunt unuii care'si muta bagajul dintr'o parte in alta ?!
  • +5 (5 voturi)    
   S-a folosit bisturiu ELECTRIC pe ALCOOL (Marţi, 7 ianuarie 2020, 19:20)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

   - operatie facuta de REZIDENTI fara supraveghere

   - s-a mintit ca e alergica la iod

   - s-a folosit gresit o cantitate de alcool mult peste limita admisa si i s-a dat foc cu un bisturiu electric

   - asta e deja caz PENAL de omor din culpa
 • +13 (21 voturi)    
  Nu-i bai!! (Marţi, 7 ianuarie 2020, 10:55)

  kin3zu [utilizator]

  O sa se masumalizeze pana la urma, ca-n Romanica. O scădere la salar' de 10%, o demisie de ochii soacrei și aia este. Înainte de operație ungem cu agheasmă de acasă și aia e!!!
 • +27 (29 voturi)    
  Romanica.. (Marţi, 7 ianuarie 2020, 10:57)

  arpi [utilizator]

  Si medici protestatari de la Floreasca ce spun???Au salarii decente dar atributii si mentalitate de ev mediu...
 • +11 (17 voturi)    
  Gurul sef de sectie si-a plagiat si biocidul ?! (Marţi, 7 ianuarie 2020, 11:12)

  Plagarus [utilizator]

  Beuran o " vedeta " medicala pe stil vechi.nu a prevazut in protocoale cum ca electrocauterul nu trebuie folosit înainte de evaporarea totală a alcoolului din substantele dezinfectante ???????
  Cine ignoră grosolan siguranța pacientului își pierde dreptul de practică.
  Cel puțin dreptul de practică !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • -5 (19 voturi)    
  "S-a pierdut" (Marţi, 7 ianuarie 2020, 11:19)

  MakeRoGreatAgain [utilizator]

  Ce exprimare cretina!

  Nu, domnu' ministru, a murit un om ars de medici in spital pe masa de operatie!

  PNL, aceeasi spoiala ca si PSD
 • +9 (17 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 7 ianuarie 2020, 11:27)

  [anonim]

 • +18 (20 voturi)    
  Feudalismul domneste la Floreasca? (Marţi, 7 ianuarie 2020, 11:33)

  florian3619 [utilizator]

  Seful de sectie este stapanul? Si cei care protesteaza la demiterea dr. M.B. din ce casta sunt? Oricum este grav ca stapanul, fiind si universitar, autor de proceduri / protocoale chirurgicale, nu le respecta, iar discipolii nu le aplica. Ramane de vazut cum se va finaliza ancheta penala si ce daune va pretinde partea civila, amenda DSP fiind un mizilic.
 • -8 (12 voturi)    
  mdea (Marţi, 7 ianuarie 2020, 12:21)

  DoroDoro [anonim]

  Au disparut judecatorii talibani care invinuiau doctorul doar pe apartenenta politica?
  • +3 (5 voturi)    
   Apartenenta politica (Marţi, 7 ianuarie 2020, 16:20)

   barbilian [utilizator] i-a raspuns lui DoroDoro

   la medici, preoti, profesori, nu ar trebui sa existe... ca si la magistrati.
   • 0 (0 voturi)    
    atunci (Miercuri, 8 ianuarie 2020, 10:41)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui barbilian

    sa'i spunem...simpatie politica :-))
 • 0 (0 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 8 ianuarie 2020, 1:04)

  [anonim]

 • 0 (0 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 8 ianuarie 2020, 1:58)

  [anonim]Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by