O nouă înregistrare video remarcabilă apărută pe rețelele de socializare arată cum un blindat ucrainean reușește să „trișeze moartea”, scăpând la distanță de doar câteva secunde de explozii puternice ce foarte probabil ar fi dus la distrugerea sa.

Vehiculul blindat a scapat de doua explozii puternice in decurs de doar cateva secundeFoto: Captura video

Filmarea arată cum vehiculul de luptă al infanteriei scapă de explozia unui dispozitiv exploziv improvizat (IED) sau a unei mine care detonează cu întârziere după ce acesta trece în trombă peste el, doar ca apoi, la secunda 23 a înregistrării video să scape din nou de un proiectil antitanc ce trece razant pe lângă el.

Totuși, trebuie menționat că înregistrarea video se întrerupe înainte de a vedea ce se întâmplă mai departe. Însă ea pare filmată de o dronă cu care rușii reglează focul de artilerie, aceștia neavând niciun motiv să o taie dacă au reușit să lovească blindatul cu un alt obuz.

După cum notează un comentator, în cazul de față viteza este cheia, vehiculele aflate la asemenea viteze fiind dificil de țintit chiar și de către cei mai experimentați artileriști.

Mulți internauți au remarcat de asemenea contrastul puternic pe care filmarea îl face cu o altă înregistrare apărută pe rețelele de socializare astăzi și care arată cum un blindat rusesc intră cu nonșalanță într-un șir de mine perfect vizibil pe șosea, fiind distrus complet în urma unei explozii puternice.

Înregistrarea respectivă este atât de bizară încât mai mulți analiști militari deveniți cunoscuți după izbucnirea războiului din Ucraina, printre care și Mark Lee, cercetătorul de la Foreign Policy Research Institute, și Mark Hertling, fostul comandant al trupelor americane din Europa, au comentat asupra ei.

Urmărește ultimele evoluții din a 232-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.