Ieri, cutiile postale ale bacauanilor au fost umplute cu o fituica in opt pagini intitulata pompos "Mesagerul roman".

Facem precizarea din start ca aceasta publicatie nu figureaza in nomenclatorul gazetelor din Romania, nu are numele inregistrat la OSIM, nu are pagina de net, nu este difuzat ca periodic in Bacau.

Acest lucru ne-a fost confirmat de directorul publicatiei, Flaviu Bereny si de redactorul sef adjunct Alexia Avram. Contactat telefonic, la numarul de mobil 0743-169.000, directorul Bereny a fost de acord ca noi sa preluam toate textele din editia speciala, "dar sa nu mentionati sursa".

Mai mult chiar, intrebat daca exista un punct de vedere al lui Traian Basescu, vizavi de aceaste texte, directorul Bereny ne-a spus ca nu s-a urmarit asa ceva. Intrebat despre veridicitatea articolelor, el spune ca sunt articole vechi, aparute de-a lungul vremii in presa centrala.

"Chiar si National mi-a preluat un articol", spune directorul. Multumit de faptul ca "impartasim aceleasi idealuri", directorul ziarului fantoma ne-a "uns" corespondenti pe Bacau.

"Publicati tot, doar sunteti in Moldova si aveti in spate PSD", ne-a urat la final pseudo ziaristul director.

Cel mai murdar atac de presa din ultimii ani

Ce s-a intimplat in luna iunie, cu atacurile murdare din revista "Atac la persoana", lansate de PSD impotriva lui Romeo Stavarache sunt floare la ureche cu editia speciala a "Mesagerului roman".

In primul rind, acuzatiile aduse la adresa lui Traian Basescu au fost clarificate de mult de organele competente. In al doilea rind, publicarea unei astfel de editii, in preajma alegerilor din turul doi nu face decit sa stirneasca ilaritate. In al treilea rind, avem de a face cu o publicatie fantoma, necunoscuta nici macar in Bucuresti de ziaristi consacrati.

Basescu este acuzat ca a vindut flota si ca in prezent este cercetat penal pentru acest lucru. "Si daca Traian Basescu este condamnat in procesul Flotei?", se intreba fituica.

In anul 1995, in timpul guvernului Nicolae Vacaroiu (PDSR-PSD), Traian Basescu a renuntat de buna voie la imunitatea parlamentara si s-a pus la dispozitia organelor de cercetare penala.

A fost gasit NEVINOVAT. Daca era sa fie arestat si condamnat, pentru PDSR si Iliescu nu ar fi fost nici o problema.

Basescu este acuzat de colaborare cu Securitatea. Acuzatia vine din partea lui Mugur Ciuvica, purtatorul de cuvint al Actiunii Populare, care, dealtfel, a fost dat in judecata de Traian Basescu pentru calomnie.

Instanta, pe baza probelor furnizate de Basescu si Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii, singura institutie abilitata sa faca astfel de verificari, a hotarit, definitiv si irevocabil ca TRAIAN BASESCU NU A COLABORAT CU SECURITATEA.

Basescu este acuzat de cele mai urite lucruri. Daca ar fi gresit, cu cel mai marunt lucru, Traian Basescu ar fi fost scos de mult din competitia electorala.

Ce nu a inteles PSD este ca Traian Basescu nu este santajabil, nu este un om murdar, un individ caruia sa-i fie rusine cu trecutul lui.

Basescu este un adversar redutabil pentru Adrian Bombonel Scatiu Nastase, este un invingator, un om care nu poate fi doborit cu una cu doua. Acest lucru deranjeaza.

Basescu nu-i Nastase, nici Mitrea, nici Hrebenciuc sau Iacobov. Este Basescu. Un candidat care este sprijinit de lege si alegatori. Doar ei ii pot cere socoteala.