Zeci de valceni au fost pusi la inceputul acestei saptamani in situatia de a fi scosi val-vartej din cel mai mare magazin din Ramnicu Valcea, situat in plin centrul urbei.

La ora 9,25 o voce de copil a sunat pe numarul de telefon de urgente 112 si a anuntat de la un telefon public, amplasat in imediata vecinatate a blocului C 1, de pe strada General Magheru din Ramnicu Valcea, ca in magazinul Cozia a fost amplasata o bomba.

A urmat o procedura speciala, asa cum de altminteri se procedeaza in astfel de situatii. Trupe de la antitero, zeci de jandarmi, de politisti, pompieri. Lumea a fost data afara din magazin si in imediata apropiere a magazinului a fost intrerupta si circulatia pietonala.

Ziaristii au facut poze in timp ce trecatorii se distrau. "Nici urma de bomba domne, astia au innebunit care fac astfel de glume". Potrivit declaratiei sefului Politiei Municipiului Ramnicu Valcea, scms. Eugen Neata aceasta este cea de-a noua sau a zecea amenintare falsa care s-a dat la acest magazin.

"Cu siguranta il vom prinde pe cel care a sunat. Era o voce de copil, cel care ne-a pus pe jar. Noi am actionat cu 22 de politisti, cu doua masini de interventie, iar majoritatea ofiterilor si subofiterilor au venit la actiune cu masinile propri", a spus ofiterul.

Fata de alte dati, circulatia rutiera in centrul Ramnicului nu a mai fost oprita sau deviata. Dupa aproape o ora de scotociri, echipele de specialisti au dat verdictul. Alarma a fost una falsa. In luna februarie doi adolescenti au fost prinsi ca fiind autorii unor esaje false cu bomba.

De la infiintarea numarului de urgenta 112 din judetul Valcea s-au trimis amenintari cu bomba inclusiv pe Aeroportul Otopeni, la Palatul Cotroceni, la mai multe licee din Dragasani si Horezu, la o scoala din Popesti si la alta din Ocnele Mari.

Nici pana ieri politistii valceni nu au anuntat ca l-ar fi prins pe micul "terorist".