Emil Boc a prezentat proiecte vechi pe post de strategie noua de dezvoltare

» Potrivit lui Boc, viitoarea investitie strategica pentru Cluj-Napoca va fi un pasaj subteran de la Primarie la Prefectura

Primarul Emil Boc a prezentat ieri strategia de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca, document care va fi supus martea viitoare votului Consiliului Local.

Potrivit primarului Emil Boc, viitoarele trei investitii strategice pe care le va face Primaria sunt cele patru cartiere noi din Cluj, inelele ocolitoare si, ca o noutate, un pasaj subteran pentru masini care sa inceapa din dreptul cladirii fostei Banci Dacia Felix si sa se intinda pana dupa Regionala CFR.

Boc a mai mentionat ca strategia prevede crearea unei zone metropolitane, proiect initiat deja de Consiliul Judetean Cluj, dar ca pentru aceasta este necesar un Plan Urbanistic General (PUG) nou, in timp ce strategia e construita pe cel vechi. Primarul a spus ca proiectele prezentate sunt cele mai importante pana in 2012.

Contactat de Romania libera, consilierul local UDMR, Attila Laszlo, a afirmat ca partea cea mai

importanta care lipseste strategiei este men-tionarea costurilor dezvoltarii. "Este o fraza care lipseste de la fiecare capitol: cat ne costa si de unde scoatem banii", a spus Laszlo. El a mentionat ca strategia este un inceput si ea trebuie votata in Consiliul Local.

O alta lipsa a strategiei, pe care Emil Boc a mai prezentat-o o data anul trecut, cand a fost secondat de decanul Facultatii de stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, Catalin Baba, a fost semnalata de Iosif Pop, membru al Consiliului Civic Local.

"Daca accentul se pune, asa cum se spune mai nou, pe zona metropolitana, strategia prezentata trebuie refacuta, pentru ca cea de acum se ba-zeaza pe un PUG vechi. Noul PUG schimba totul", a spus Pop. El a mentionat ca strategia ar trebui adoptata ca un punct de pornire pentru viitorul orasului.

PROIECT

Pasaj subteran in 2010

Emil Boc a afirmat ieri ca, potrivit strategiei, Clujul va avea un pasaj subteran lung de aproape un kilometru, a carui menire ar fi descongestionarea circulatiei in centru. El ar trebui sapat pe sub centrul istoric si, in viziunea edilului clujean, ar avea patru benzi de circulatie. La discutiile de ieri, Boc a mentionat ca brandul orasului va fi centrat pe importanta lui universitara. Primarul nu a ignorat nici posibilitatile dezvoltarii investitiilor bancare.