Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni, la finalul sedintei USL, ca parlamentarii opozitiei vor depune la Parlament, pana marti, un proiect de lege care sa vizeze confiscarea bunurilor dobandite prin activitati ilicite, transmite Agerpres.

Potrivit lui Ponta, proiectul de lege este unul in spirit european prin acesta urmand sa fie transpuse in legislatia romaneasca prevederile deciziei cadru 212 din 2005 a Consiliului JAI al Uniunii Europene, care reglementeaza confiscarea averilor ilicite.

"Proiectul de lege va fi depus in Parlament. El preia in totalitate decizia cadru 212 din 2005 a Consiliului JAI al UE, o directiva care se aplica deja la nivel european si care prevede confiscarea bunurilor provenite din surse ilicite. In acest fel, discursul presedintelui Basescu, destul de demagogic, va avea o rezolvare din nou din partea USL. Asa cum am facut proiectul de lege de reducere a parlamentarilor, la fel facem acest proiect de lege si il vom depune", a spus Ponta.

El a adaugat ca spera ca parlamentarii democrat-liberali sa sustina, prin votul lor, proiectul de lege deoarece este necesar ca averile dobandite in mod ilicit sa fie confiscate.