Cererea procurorului general Laura Codruta Kovesi privind dosarul Zambaccian 1 a fost o obraznicie la care Parlamentul a ales sa raspunda elegant, a declarat luni deputatul PSD Adrian Nastase, vizat in acest dosar.

"Toata lumea, cu exceptia catorva ziaristi-deontologi, a inteles ca discutia a fost daca sa mai incalcam inca o data Constitutia", a sustinut fostul prim-ministru.

"Era vorba de o obraznicie din partea procurorului general, de lipsa de competenta si profesionalism", a afirmat Adrian Nastase, care a adaugat ca "Parlamentul, intr-un mod elegant, a zis 'Dom'le, nu putem sa incalcam Constitutia".

Deputatii au respins, martea trecuta, drept inadmisibila, cu 116 voturi pentru, 100 impotriva si 10 abtineri solicitarea procurorului general Laura Codruta Kovesi de declansare a urmaririi penale impotriva fostului premier Adrian Nastase in dosarul Zambaccian.

Dezbaterile in cazul Nastase au fost oprite. La propunerea PD-L, deputatii au votat sa trimita o scrisoare lui Kovesi pentru a cere lamuriri daca au aparut noi probe in dosarul Zambaccian 1.