Adriana Saftoiu va candida pentru un mandat de deputat pe lista PNL. Fosta consiliera pe probleme de comunicare a presedintelui Traian Basescu a declarat ca va candida sub sigla liberala intr-un colegiu din Prahova, relateaza agentia Newsin. In luna iulie, in presa s-a scris ca insusi Dinu Patriciu i-ar fi oferit lui Saftoiu un fotoliu in Parlament.

Conform surselor Hotnew.ro, Adriana Saftoiu a fost curtata timp de cateva saptamani de catre PNL Prahova, organizatie condusa in trecut de omul de afaceri Dinu Patriciu. Astfel, fostul purtator de cuvant a lui Traian Basescu va candida intr-un colegiu uninominal din Prahova pentru fotoliul de deputat.

De altfel, dupa ce si-a incheiat colaborarea la Cotroceni, Adriana Saftoiu a fost consilier de imagine pentru mai multi liberali, unul dintre acestia fiind si vicepresedintele PNL, Ludovic Orban.

Adriana Saftoiu a obtinut, in 2004, un mandat de deputat pe listele Aliantei Dreptate si Adevar, insa a reununtat la functie pentru a devenii purtator de cuvant al presedintelui Traian Basescu. Sotul acesteia, Caludiu Saftoiu, a fost ales in octombrie 2006 director al Serviciului de Informatii Externe la propunerea lui Traian Basescu.

Dupa doar cinci luni de la numirea in functie, Caludiu Saftoiu isi da demisia iar sotia sa, Adriana Saftoiu, il urmeaza.

Prin firma lor de consultanta, sotii Saftoiu au devenit consilieri pentru mai multi liberali.