PSD și PNL vor avea candidați unici pentru funcția de președinte CJ în județele Mureș și Satu Mare, funcții deținute acum de către reprezentanți ai UDMR. Decizia a fost luată luni în cadrul coaliției, a anunțat președintele PNL, Nicolae Ciucă, informează News.ro.

Nicolae Ciucă și Marcel CiolacuFoto: Lucian Alecu / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Aseară am discutat pe cifrele din sondaje, a rezultat că există şanse serioase ca un candidat comun să poată să câştige judeţul şi la Satu Mare şi la Mureş şi am agreat şi varianta de principiu, urmând ca astăzi, la nivelul fiecărui partid, să se discute cu preşedinţii de filiale”, a spus președintele PNL.

Nicolae Ciucă a precizat că varianta agreată în coaliţie este candidat PNL la Satu Mare şi candidat PSD la Mureş.El a precizat că urmează să se stabilească modalitatea în care se abordează campania la nivelul comunelor.

„Vom avea o decizie în această seară. În principiu, este agreată”, a completat Ciucă.

Cele două partide au convenit să se alieze în două județe în care conducerea consiliului județean este exercitată de către reprezentanți ai UDMR: Péter Ferenc în Mureș și Pataki Csaba în Satu Mare.

În niciunul dintre aceste județe populația maghiară nu este majoritară, însă UDMR a reușit să-și adjudece aceste funcții în 2020 avantajată fiind de alegerile locale într-un singur tur și de fragmentarea voturilor etnicilor români între mai multe partide.