Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă sunt ”strategii unui eșec anunțat”, iar tot ce face campania lui Cătălin Cîrstoiu este ”să polarizeze electoratul între Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone”, scrie o cunoscută jurnalistă într-un editorial pe siteul Digi 24.

Nicolae Ciucă și Marcel CiolacuFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

”Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă știu că alegerile din Capitală dau trendul pentru scrutinele următoare – prezidențiale și parlamentare. Dacă pierd alegerile în București, atunci planul comun sau separat al celor doi e în mare pericol”, susține jurnalista Liliana Ruse în editorialul de pe siteul Digi24.

”Toată această strategie de a se alia și a comasa alegerile are ca scop final prezidențialele. Or, un insucces la București ar fi cea mai gravă lovitură la temelia acestei coaliții care vrea să controleze România în următorul deceniu”.

Ziaristă cu mare experiență în zona politică, autoarea arată că liderii Coaliției sunt indeciși. Chiar dacă ei susțin că nu vor schimba candidatul, dau senzația că ar face-o, dacă n-ar fi târziu și dacă ar avea soluții.

”Este un semnal al lipsei de încredere în oferta politică a alianței, în cea mai vizibilă bătălie de la alegerile din 9 iunie. Alimentarea speculațiilor privind retragerea lui Cătălin Cîrstoiu îl împinge în afara jocului și polarizează electoratul între Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone”, spune editorialul.

Luni după amiază s-a încheiat ședința Coaliției. Potrivit G4Media, ”Cîrstoiu rămâne candidatul PSD-PNL”, după ce cele două partide nu au găsit o altă soluție.

”Coaliția PSD-PNL va depune marți la Biroul Electoral candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria București, alături de semnăturile necesare (circa 23.000 de semnături), au declarat surse politice pentru G4Media.