Premierul Florin Cîțu a comentat într-o notă ironică inițiativa vicepremierul Dan Barna, care a spus că este momentul ca Guvernul să discute foarte clar cu Biserica Ortodoxă Română pentru a se implica în campania de vaccinare, devenită inactivă în România. "Foarte bine, niciodată nu este prea târziu, îl încurajez pe domnul Barna să aibă discuţie cu Patriarhul României", a afirmat Cîțu.

Dan Barna și Florin CîțuFoto: Colaj foto

Florin Cîţu a ținut să spună că el s-a întâlnit "de fiecare dată" cu reprezentanții tuturor cultelor din România, pentru a susţine campania de vaccinare.

  • "Foarte bine, niciodată nu este prea târziu, îl încurajez pe domnul Barna să aibă discuţie cu Patriarhul României.
  • Am avut discuţii de fiecare dată, aţi văzut, eu m-am întâlnit cu toate cultele din România, de fiecare dată am avut discuţii pentru a susţine campania de vaccinare.
  • Este bine că şi domnul Barna are, în sfârşit, aceste discuţii”, a spus Florin Cîţu.

Vicepremierul Dan Barna spune că este momentul ca Guvernul să discute foarte clar cu Biserica Ortodoxă Română, pentru un parteneriat, astfel încât preoții să se implice în campania de vaccinare, devenită inactivă în România.

  • "Discutăm foarte clar şi voi propune premierului ca la nivelul Guvernului să avem un dialog cu Biserica Ortodoxă Română şi un parteneriat cu Biserica Ortodoxă ca partener pentru vaccinare.
  • Dacă Biserica Ortodoxă din Grecia a făcut acest lucru, şi iată că Grecia a trecut de 50% rată de vaccinare, cred că este posibil şi sunt convins şi am încredere şi în înţelepciunea Părintelui Patriarh şi a celorlalţi ierarhi din cadrul BOR.
  • Acest mesaj este timpul să fie dat tocmai pentru ca românii să afle pe o cale alternativă, la fel de credibilă, cât de important este să ne vaccinăm pentru a nu trebui să intrăm din nou într-o perioadă de care am crezut că am scăpat.
  • (...) Vaccinarea este singura soluție", a declarat luni Dan Barna.

Biserica Ortodoxă Română şi-a afirmat şi explicitat deja de nenumărate ori poziţia „favorabilă”, „firească” şi „clară” faţă de actul vaccinării într-o pandemie şi i-a îndemnat deja pe clerici şi laici să-şi configureze o opţiune corect întemeiată în legătură cu un act medical, a transmis, luni, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.