Cum s-ar fi putut fura voturi în Capitală: Metodele prin care USR-Plus și PNL acuză că s-ar fi viciat voturile în favoarea PSD sau a altor partide anonime

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Marţi, 29 septembrie 2020, 11:26 Actualitate | Politic


Alegeri locale 2020
Foto: Agerpres
Situații din ce în ce mai ciudate ies la iveală în mai multe secții de votare din Capitală, iar suspiciunea este că în mai multe secții din diferite sectoare din București raportările transmise la BEC diferă mult față de realitatea din secții. USR-PLUS acuză că s-ar fi făcut nereguli prin raportări false de procese verbale, mai ales la Sectorul 1 unde față de exit-poll, cursa între Clotilde Armand și Dan Tudorache s-a restrâns la doar câteva sute de voturi, dar și prin anularea mai multor buletine de vot decât în medie exact în secții unde USR-Plus a luat un scor mic.

Raportarea falsă la BEC și procese verbale falsificate


La Sectorul 1 USR-PLUS au descoperit luni un consilier local PSD din partea primarului Dan Tudorache care avea în brațe câteva sute de procese verbale necompletate și l-au acuzat că ar face parte dintr-un sistem pus la cale prin care datele din procesele verbale completate în secțiile de votare sunt ulterior modificate prin procese verbale măsluite, aceste date „modificate” fiind cele care ajung practic în sistemul BEC.

Conform declarațiilor făcute ieri de mai mulți reprezentanți USR-Plus modalitatea de „furt” ar fi următoarea:

1. Procesele verbale de la finalul votului sunt semnate de toți delegații din secție și ele sunt pozate cu tableta STS și poza este urcată automat pe site-ul AEP. Acea „poză” rămâne acolo și certifică realitatea votului din secția respectivă (n. atâta timp cât nu s-au făcut greșeli în completarea PV-ului de față cu toți delegații).

2. Ulterior, președintele de secție și vicepreședintele, împreună cu doi delegați și/sau operatorul tabletei (cine se oferă sau, dacă nu se oferă nimeni, se trag la sorți persoanele însoțitoare) duc voturile sigilate și procesele verbale la Biroul electoral de Sector (BES). Apoi la BES rămân doar președintele și vicepreședintele de secții, nu și însoțitorii. Undeva între plecarea de la secție și predarea PV-urilor la BES are loc „schimbarea” PV-urilor originale cu altele „măsluite”, cu cifre care nu mai corespund voturilor consemnate inițial (dar cu numărul de voturi dând același total consemnat pe secție, pentru a ieși cheia de verificare).

3. PV-urile „măsluite” sunt cele care sunt introduse în sistemul BEC la capitolul rezultate parțiale și sunt practic cele luate în calcul, și nu poza PV-ului original din secție.


Astfel, au reieșit exemple de situații care se potrivesc acestei scheme: rezultate parțiale și PV-uri transmise la BES care diferă complet față de poza PV-ului consemnat în secție.

 • „Unul din angajații Biroului mi-a confirmat că la unele secții procesele verbale sunt completate greșit, iar asta nu poate însemna decât că nu corespund cu numărul de voturi înregistrate inițial și că procesele verbale inițiale au fost înlocuite pe parcurs. Deasupra BES1 este sediul neoficial de campanie al lui Tudorache care acum este sigilat de secția 4 de Poliție, departamentul de Criminalistică, după plângerea penală a colegilor noștri de la prânz. Colegii mei bănuiesc ca procedura de fraudare a presupus următorul modus operandi: - azi noapte o parte din președinți de secție au băgat voturile nule în sacii cu voturi normale - din cauza asta la BES, angajații erau obligați să desigileze sacii - în sacii desigilați, oamenii lui Tudorache au băgat și urmau să mai bage PV-urile falsificate și să le scoată pe cele originale”, a scris și deputatul USR Tudor Pop pe Facebook.

Exemple de DISCREPANȚE MAJORE între voturile centralizate în secție și cele raportate oficiale la BEC:

 • Claudiu Năsui: „cazul secției 127. Conform procesului verbal USR-PLUS a avut cel mai mare număr de voturi din secție: 164. Conform site-ului AEP a obținut zero voturi. Ați citit bine. Zero voturi. Și așa s-au furat dintr-un foc 164 de voturi”. În cazul de față, pe PV-ul pozat în secție, USR-PLUS avea 127 de voturi consemnate, dar pe PV-ul predat la BES și urcat în sistem, USR-PLUS apare cu 0 voturi, în schimb apare Partidul Națiunea Română cu 164 de voturi.

 • În sectorul 4, la secția 759: Conform datelor centralizate de BEC, consultate și verificate și de HotNews.ro, numărul de voturi consemnat în poza procesului verbal din secția de votare e complet diferit față de datele raportate la Biroul electoral de Sector (BES). USR e trecut cu 0 voturi, deși pe procesul verbal original are 379, PNL e trecut cu 2 voturi, deși a obținut 121. Partidele beneficiare de „noile voturi”? Partidul Social Democrat Independent (PSDI), PSD sau PMP.

 • Cristian Băcanu, candidatul PNL pentru primăria Sectorului 5 vorbește de o „fraudă uriașă în Sectorul 5” și dă un exemplu: „Avem dovada că într-o secție de vot au fost furate 90 de voturi PNL de la consiliul local. Acestea au fost puse din pix către alte formațiuni (81 de voturi către Partida Romilor). În aceeași secție, un vot pentru mine a fost înlăturat”

 • Oana Țoiu, USR-Plus: „Secția 111: 108 voturi ptr USR PLUS transformate în 2 voturi în baza de date”---
---

Voturile anulateO altă metodă suspectată de USR-PLUS pentru măsluirea voturilor este cea de anulare masivă a buletinelor de vot care conțineau voturi date pentru Alianță.

Un buletin de vot cu o ștampilă aplicată pe el poate fi anulat dacă, de exemplu, i se mai aplică o ștampilă undeva în alt chenar de pe el, pe alt candidat practic. Fiind două „votat” pe buletin, opțiunea alegătorului nu mai apare a fi clară, iar buletinul este anulat.

În Sectorul 5 apar mai multe secții unde numărul de buletine de vot anulate este mai ridicat, iar tot în aceleași secții membrii USR-Plus semnalează că și scorul alianței a fost mult sub medie și mult sub celelalte alegeri recente, chiar dacă prezența a fost asemănătoare.


---

Codul QR decupat - pista greșită


Multă lume s-a inflamat pe rețelele sociale de pozele apărute cu procese verbale în care apar coduri QR de identificare printate pe alte foi, decupate și puse peste cele originale imprimate pe hârtia proceselor verbale.

Discutând cu mai mulți delegați din diferite secții, HotNews.ro a aflat că acele coduri QR imprimate pe hârtia (de calitate inferioară) a proceselor verbale au dat de furcă multor operatori de tabletă. Aceștia când încercau să facă poza PV-ului și să o încarce pe aplicația AEP, sistemul dezvoltat de STS nu recunoștea din poză acel cod QR.

Printre recomandările primite la telefon celor care reclamau problema asta a fost fie să „îngroașe” cumva codul QR cu un creion sau un pix, fie să printeze acel cod pe o hârtie clasică A4 (de calitate mai bună), să decupeze codul și să-l plaseze pentru poză peste colțul original printat pe PV. Orientarea codului QR nu este relevantă pentru citirea sa.

Astfel, cine verifică în https://prezenta.roaep.ro/locale27092020/romania-pv-part va găsi numeroase secții din Capitală, dar și din țară, unde apare metoda „codului QR decupat” și pus peste, însă se observă că datele din PV-uri nu diferă.

În plus, în unele secții, pe unele tablete, s-a reușit fotografierea PV-urilor cu codul QR printat pe ele, dar apoi la BES/BEM/BEJ fotografierea PV-urilor a întâmpinat aceeași problemă de recunoaștere a codului de către sistemul STS. Astfel s-a aplicat acolo metoda „decupării” de pe un A4 printat. Dar din pozele găzduite în sistem codurile QR sunt aceleași (poate doar cu orientarea diferită).Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

28017 vizualizari

 • +41 (59 voturi)    
  idei nemuritoare (Marţi, 29 septembrie 2020, 11:39)

  Ademordna [utilizator]

  Poti intemnita omul (Dragnea) dar nu poti ucide ideile si metodele lui care, iata, traiesc in PSD.
  Dar putem incerca macar: hai la puscarie cu toti cei implicati.
  • 0 (10 voturi)    
   De ce Uniunea (?)... (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:28)

   Bibishor [utilizator] i-a raspuns lui Ademordna

   ...Europeana nu se autosesizeaza in cauza fraudarii alegerilor locale in Romania? Macar sa le zica: "Mai PSD-eți, mai usor cu furtul, ca ați speriat toata Europa..."
  • +12 (20 voturi)    
   S-a furat 10% cel putin! (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:49)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui Ademordna

   psd e un partid injurat de toata Romania si a reusit un scor bun prin fraudarea votului. Ar trebui bagati in puscarie toti, incepand cu Ciolacu, prietenul lui Omar Hayssam. Tudorache este artizanul fraudarii la sectorul 1, cu ajutorul si altor partide, dupa cum a declarat purtatorul de cuvant al politiei sector 1. Acel partid este pmp, care a sustinut si a furat cot la cot cu Tudorache, lideri pmp avand functii in primarie. La fel si la primaria capitalei, unde pmp a fost cel care a asigurat majoritatea prin care Firea a furat bucurestenii, iar liderii pmp erau numiti in cele 25 de firme ale primariei.
   Sper sa se faca lumina!
  • +10 (10 voturi)    
   Ăstia trebuie împușcați (Marţi, 29 septembrie 2020, 13:54)

   mr_mojo [utilizator] i-a raspuns lui Ademordna

   Comuniștii fură voturi de 80 de ani; altceva nu știu.
   Cu forța au venit, doar cu forța vor pleca.
 • +32 (46 voturi)    
  Din Duminica Orbului Mai 1990 (Marţi, 29 septembrie 2020, 11:40)

  un domn [utilizator]

  Pana in prezent descendentii PCR cu domiciliul in Kiseleff 10 au adaugat in DEX

  A pesediza = A Fura
  • +6 (8 voturi)    
   PSD a furat multe alegeri din 1990 pana azi (Marţi, 29 septembrie 2020, 13:58)

   Kivek [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   unele cu bataia (vezi mineriadele) altele pur si simplu prin hotie ca astazi

   si procesul asta electoral e facut tot de PSD, cu portite care sa ii ajute sa fure.

   NU se ia in calcul ceea ce e REAL (adica poza procesului verbal semnat de toti membrii comisiei) ci o foaie data unui birou electoral LOCAL care poate fi usor masluit

   Trebuie schimbata LEGEA
  • 0 (0 voturi)    
   Ha,ha,ha,ha (Marţi, 29 septembrie 2020, 23:49)

   Sah [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Nici nu stii ce este cu ''Duminica Orbului'', dar comentezi!!
   De fapt este chiar invers decat vrei tu sa para...dar nestiinta te incurca. ;)
   Duminica Orbului este: ''Vindecarea orbului din naștere este una din minunile lui Iisus, consemnată numai în Evanghelia după Ioan''
   Adica atunci , vrei tu sa spui, s-au deschis ochii orbi ai alegatorilor, au vazut si au votat corect!! :)))
   • +1 (1 vot)    
    Au votat corect... (Miercuri, 30 septembrie 2020, 13:25)

    Bibishor [utilizator] i-a raspuns lui Sah

    ...doar aia care nu au furat. PSD (comunistii) fura tot ce le pica in mana. Furtul a fost lege in constitutia acestui partid.
 • +40 (48 voturi)    
  stia ceva Tudorache (Marţi, 29 septembrie 2020, 11:42)

  sentenced [utilizator]

  Stia ceva Tudorache cand a zis ca are 200 de voturi peste CA.

  El s-a uitat pe numaratoarea oficiala si si-a adaugat cate voturi stia ca a furat.
  • +5 (5 voturi)    
   ...... (Marţi, 29 septembrie 2020, 15:04)

   Rebecka [utilizator] i-a raspuns lui sentenced

   Foarte suspecta afirmatia borfasului cu cele 200 voturi......Fix 200!Nici mai mult nici mai putin!Parchetul ar trebui sa se autosesizeze in legatura cu afirmatia asta:DE UNDE sau DE LA CINE STIA de cele 200 voturi favorabile ?TREBUIE scarmanat pana spune tot ce stie......si sa plateasca cu libertatea alaturi de prapaditul ala care a fost prins cu procesele verbale....
 • +28 (38 voturi)    
  loool (Marţi, 29 septembrie 2020, 11:45)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  - ce explicatie de rahat:

  ***
  Printre recomandările primite la telefon celor care reclamau problema asta a fost fie să „îngroașe” cumva codul QR cu un creion sau un pix, fie să printeze acel cod pe o hârtie clasică A4 (de calitate mai bună), să decupeze codul și să-l plaseze pentru poză peste colțul original printat pe PV. Orientarea codului QR nu este relevantă pentru citirea sa.
  ***


  deci sub pretextul hartiei de proasta calitate sau lipsei unei imprimante laser => deschidem usa hotilor sa masluiasca procesele verbale.

  O TARA PLINA DE HOTI !!!
 • +25 (29 voturi)    
  SRI (Marţi, 29 septembrie 2020, 11:52)

  comehe [utilizator]

  Dar SRI-ul cu ce se ocupa ?
  • +15 (15 voturi)    
   SRI-ul nu stiu (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:26)

   adi_69 [utilizator] i-a raspuns lui comehe

   dar STS-ul se ocupa cu decupat QR-coduri :)
  • +6 (8 voturi)    
   momentan cu nimic (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:28)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui comehe

   la cat a dat psd in sri (stiuau ei d c) momentan inca isi revin din pumni...
   la fel si DNA, procuratura etc
  • +3 (9 voturi)    
   hehe CUM CARE? PSD (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:35)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui comehe

   Nu a decis parlamentul PSDALDE ca guvernul nu mai are nici o competenta legata de alegeri nici macar data organizarii alegerilor nu e decisa de guvern????

   Nu a decis parlamentul PSDALDE ca alegerile locale sunt organizate doar o zi, nu doua sau trei cum intentiona guvernul?

   Nu a strigat ciolacul ca parlamentul decide cand si cum vor fi organizate alegerile parlamentare si CCR a decis ca asa e bine?????????

   Cum mai ai tupeul #ciumarosie sa te intrebi cine a organizat alegerile?
  • +8 (10 voturi)    
   ... (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:49)

   ursu_rebegea [utilizator] i-a raspuns lui comehe

   Destructureaza traficul transfrontalier de patrunjel...
  • +6 (6 voturi)    
   Care SRI!? (Marţi, 29 septembrie 2020, 13:31)

   Rescator [utilizator] i-a raspuns lui comehe

   Indivizii au dispărut de ani buni din peisaj,deși ca
   număr ,sunt cei mai mulți ,raportat la populație,
   față de toate țările din Emisfera Nordică.
 • +24 (28 voturi)    
  Greu de demostrat intentia... (Marţi, 29 septembrie 2020, 11:55)

  IoPaNet [utilizator]

  Vor spune ca sunt erori materiale - a gresit operatorul care le-a introdus in sistemul informatic, a gresit cel care le-a numarat, etc. Ceea ce nici nu este exclus, cu toate ca daca greseste numai in favoarea anumitor partide, e clar.
  Daca insa difera PV scanat de la STS de cel de la BES/BEM, atunci e groasa, unii se vor muta la Rahova. Asta ar trebui verificat in primul rand.
  • +3 (7 voturi)    
   cu BEC (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:29)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui IoPaNet

   care revuza solicitarile celor care nu sunt psd si le accepta pe ale psd am mari indoieli

   bec e cu psd... se vede clar.
   jandarmeria la fel

   poate procuratura sa faca ceva.... poate...
   • +4 (4 voturi)    
    Bine zis (Marţi, 29 septembrie 2020, 15:08)

    Jester [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Tudorache vrea deja renumărarea voturilor, ca să mai schimbe niște buletine prin tovarășii de nădejde de la Biroul Electoral.
  • +3 (3 voturi)    
   Greseala (Marţi, 29 septembrie 2020, 14:14)

   Urzitoru [utilizator] i-a raspuns lui IoPaNet

   Greseala ar trebui scoasa din calcul in procesul de raportare! Este un proces extrem de important, care trebuie sa se faca de fata cu toti membri sectiei de votare si prin urmare "greseala" nu ar trebui sa fie o scuza! Da, se face seara tarziu, ai fost in sectie toata ziua, dar stii cat e de important si esti platit pt asta! In plus, daca se uita toti membrii sectiei de votare cand faci raportarea, nu se poate sa nu fie observata o greseala! Si de asta, o raportare eronata trebuie sa aduca puscaria in consecinta, iar "greseala" sa nu fie o scuza valida!
   • 0 (0 voturi)    
    Pai chiar asa se si face! (Miercuri, 30 septembrie 2020, 0:23)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Urzitoru

    Membrii Comisiei parasesc sectia abia DUPA ce se face raportarea!
 • -12 (36 voturi)    
  Hai sa tragem mata de coada (Marţi, 29 septembrie 2020, 11:58)

  DanCris [utilizator]

  Parca era vorba de un baiat care cara PV-uri si le inlocuia. Asta dupa ce lipea coduri QR.
  Acum de fapt e vorba de presedintele si vice-presedintele sectie de vot care falsifica "undeva între plecarea de la secție și predarea PV-urilor la BES" , chiar daca spuneti ca pe drum sunt insotiti de delegati si/sau operatorul tabletei.
  Baiatul cu teancul de PV-uri a disparut din peisaj desi l-a vanat tot netul...
  Dar la o adica alegerile au fost organizate de PNL. De ce sunt nereguli in sectiile de vot ?!
  • +7 (11 voturi)    
   bec (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:30)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui DanCris

   este al psd,

   si mai e ceva...
   eu pot organiza perfect (ipotetic vb.)... daca aia multi care executa (de sub mine) fura , eu nu am cum sa-i verific pe toti!
   • -1 (3 voturi)    
    Tu stii ce vorbesti? (Marţi, 29 septembrie 2020, 13:53)

    DanCris [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    La BE Sector 1 e un judecator Presedinte. E unul care a fost numit judecator pe decret semnat de Iohannis. Nu mai bate campii aiurea...
   • -1 (1 vot)    
    e PREA mult! (Miercuri, 30 septembrie 2020, 0:27)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Nu pot sa fie TOTI, din tot lantzul, complici!
    Daca astia de la USR mai zbiara in multe locuri ca "sunt furati", or sa-mi devina antipatici!
    Si la mine in sectie, baietanul de la USR parea cam speriat de bombe! Sper ca, atinci cand a plecat, era olecutza mai destept - si ca s-a convins ca e aproape imposibil de furat (cel putin in sectie)! >:
  • +3 (9 voturi)    
   De ce sunt nereguli in sectiile de vot ?! (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:37)

   UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui DanCris

   Pt ca majoritatea personalului e de la PSD ALDE PRORO, partidul lui Dom Profesor cel Hot si Turnator si alti corupti si incompetenti.
   • 0 (0 voturi)    
    sanchi! (Miercuri, 30 septembrie 2020, 0:28)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

    Comisia e formata din membrii a vreo 10 partide (asta, in caz ca partidele si-au desemnat membri)! In plus, pot oricand sa apara observatori!
  • +7 (13 voturi)    
   Nu ... (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:44)

   gamma [utilizator] i-a raspuns lui DanCris

   Baiatul cara PV-uri ca sa aiba X, mana criminala , ce sa inlocuiasca "undeva între plecarea de la secție și predarea PV-urilor la BES" (adica nu il predau pe asta din buzunarul stang ci pe asta din buzunarul drept ).
   Ele erau pregatite din timp in camera minune ca sa iasa suma de control . Poate erau inlocuite direct la BES , orice e posibil , nimeni nu e dincolo de suspiciune mai ales ca vorbim de indivizi pusi in functii de PSD-ul lui Dragnea.
   • -1 (1 vot)    
    esti COMPLET pe dinafara! (Miercuri, 30 septembrie 2020, 0:33)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui gamma

    Nici nu ma mai obosesc sa explic de ce - prostia acelora care nu VOR sa citeasca legea sau / si sa vada cum functioneaza o sectie de votare si ce se intampla dupa incheierea votarii, nu poate fi combatuta! >:(
    • 0 (0 voturi)    
     Tanti (Miercuri, 30 septembrie 2020, 10:14)

     gamma [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

     Am descarcat cu mana mea pdf nesemnat de nimeni pus pe sit si contorizat de sistem .STFU
  • +5 (5 voturi)    
   Alegerile (Marţi, 29 septembrie 2020, 14:19)

   Urzitoru [utilizator] i-a raspuns lui DanCris

   Alegerile sunt organizate de Autoritatea electorala permanenta (AEP)! Nu de PNL! Cum ar putea un proces electoral sa fie organizat de catre o parte de candidati? Ar fi un conflict de interes masiv! Tocmai de aia sunt organizate de o structura a statului apolitica! Sau cel putin teoretic... pt ca in fapt, AEP cam tine cu PSDul!
 • -20 (38 voturi)    
  QR pista gresita? (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:04)

  Arianrhod [utilizator]

  Adica intoxicare USR.
 • -28 (40 voturi)    
  CE PARTID A ORGANIZAT ALEGERILE? (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:13)

  kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator]

  psd, dragnea, iliescu?
  • +9 (13 voturi)    
   TERMINAAAAATI BA,ODATA (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:23)

   persuasiv [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

   nu intelegeti ca sunteti istorie???una urata.Ce legatura are ceea ce spui cu ceea ce s-a intamplat??? Ba,da obraz gros mai aveti,mai nene.
  • +9 (13 voturi)    
   Irelevant (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:28)

   gamma [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

   Important e cine a organizat furtul . Nu poti da vina pe BNR ca unul ca tine vine la chiosc cu 100 lei din imprimanta .
  • 0 (4 voturi)    
   BEC (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:32)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

   apartine carui partid (ma refer la actiuni)?!

   si o mai repet...

   daca sefu firmei e cinstit, dar toti din firma fura, seful nu are ce sa fac si firma o sa dea faliment

   vb. ipotetic, nu acuz pnl ca ar fi cinstit :D

   ceea ce vreau sa spun e ca pnl organizeaza la nivel macro, furturile sunt la nivel micro!
  • +8 (10 voturi)    
   ce intrebare tampita! (Marţi, 29 septembrie 2020, 13:20)

   gwolf [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

   guvernul organizeaza alegeri, nu partidul.
   DAR ce legatura are una cu alta?
   discutia este despre cine (de fapt e clar cine) a furat voturi nu cine a organizat alegeri! cand unii jefuiesc o banca, e vina aluia care a amenajat sediul?
   nu ai obosit sa te p*si contra vantului, sa te uzi tot si dupa aia sa ne spui ce curat si uscat esti?
   Metoda paukarienei Firea - nu conteaza ca nu aveti apa calda, eu va spun ca aveti si atunci asa este!
  • +2 (4 voturi)    
   Dragă Csolacs Bacs , (Marţi, 29 septembrie 2020, 13:35)

   Rescator [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

   Nu te face că nu pricepi,omul de la AEP,numitul
   Mitulețu Buică este omul GIO PSD/PCR și
   prietenul URSS 2.0,iar judecătorii de la BEC sunt
   100% arondați și supuși Ciumei Roșii.Capiscii!?
  • +5 (5 voturi)    
   Nu (Marţi, 29 septembrie 2020, 14:26)

   Urzitoru [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

   Autoritatea electorala permanenta le-a organizat! Nu un partid politic! De ce dezinformezi? De ce exploatezi lipsa unor cunostinte a unor oameni? Agitatorule!
 • +21 (29 voturi)    
  incredibil (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:13)

  pmct [utilizator]

  Lumea trimite roboti pe marte avem roboti care sunt trimisi sa exploreze pluto si noi nu suntem in stare sa avem un sistem de recunoastere caractere/cifre dintr-o poza. BAAAAAAAA ce dracu se intampla in tara asta? Tot sistemul e conceput in asa fel sa se poata frauda. Si aici este inclus STS, BEC, etc
  • +3 (5 voturi)    
   corect... (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:33)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui pmct

   chiar ma gandeam ca nu e mare lucru sa numere buletinele un sistem informatic... simplu, rapid, mai putine greseli si mult mai putin furt... dar probabil ultima parte impiedica sa se implementeze asa ceva!
  • +2 (4 voturi)    
   Pai (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:42)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui pmct

   Cand singurele firme care castiga contracte cu statul (adica PSD) in domeniul IT sunt firmele de "casa" (stiti care sunt alea) nu stiu de ce te miri ca aceste sisteme sunt praf?
  • 0 (0 voturi)    
   ba le recunoaste! (Miercuri, 30 septembrie 2020, 0:37)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui pmct

   Doar in UNELE cazuri se poate intampla ca semnul sa fie imprimat mai sters si sa nu-l recunoasca!
   MAI mult decat atat: daca doua semne sunt identice, tableta REFUZA sa le bage in sistem!
 • +8 (16 voturi)    
  Imprimare ad-hoc coduri QR la 22-24, duminica?? (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:16)

  denvarel [utilizator]

  Va citez: "Printre recomandările primite la telefon celor care reclamau problema asta a fost fie să „îngroașe” cumva codul QR cu un creion sau un pix, fie să printeze acel cod pe o hârtie clasică A4 (de calitate mai bună), să decupeze codul și să-l plaseze pentru poză peste colțul original printat pe PV. Orientarea codului QR nu este relevantă pentru citirea sa. "

  Daca tehnica de ingrosare a codului este imprecisa este insa posibila proactic (un pix gasesti), tehnica imprimarii codului pe o pagina alba este precisa dar practic imposibila.
  Nu v-ati intrebat unde pot membrii Comisiei sa imprime un cod QR, duminica, noaptea, dupa numararea voturilor in sectie??? Adica pe la 10-12 noaptea???
  Intr-o scoala din capitala, poate.... Mai gasesti o imprimanta, dar cum te conectezi la ea???? Codul QR este, doar presupun, pe telefonul mobil/tableta, la operator. In alta parte nu este sursa documentului de imprimat. Cea de pe buletin este ilizibila, ca de aceea trebuie imprimata.

  Parca vad operatorii hackarind driverele pe o diversitate de imprimante ca sa conecteze un telefon mobil/tableta cu imprimanta printr-un cablu USB(patrat)-microUSB pentru a printa codul... dCare naste intrebarea: De unde aveau asa cablu????


  Telefoanele si tabletele sunt cu Android. Singura modalitate de a printa de pe android pe o imprimanta este declararea imprimantei in Google Cloud Print ssau trimiterea codului cumva prin email la un calculator si imprimarea ulterioara, folosind PC-ul. Aici intervine alta belea, daca PC-ul conectat la imprimanta este parolat? Ca asa e win 10... cam cere parola...

  Pe scurt: procesul de imprimare cerut de STS este in practica imposibil de realizat ad-hoc cu mijloacele tehnice existente intr-o scoala la 11 noaptea, duminica.

  Daca tot ati obtinut aceste informatii, intrebati operatorii care au reusit aceasta misiune imposibila cum dreac au facut. Practic. Taaare sunt curios.

  Lasati-o jos cu explicatia asta.
  • +2 (2 voturi)    
   Va citez din nou (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:23)

   denvarel [utilizator] i-a raspuns lui denvarel

   "Astfel, cine verifică în https://prezenta.roaep.ro/locale27092020/romania-pv-part va găsi numeroase secții din Capitală, dar și din țară..."

   A dat STS-ul si imprimate operatorilor? Daca nu a dat ce spuneti voi aici este Science Fiction.
   Mai intelegeam sa fie un operatori, doi, care sa aiba norocul sa gaseasca tot ce le trebuie in vreo scoala mai rasarita si sa si stie sa faca un proces dealtfel destul de complex.
   "Numerosi" operatori este o gogoasa.
   Intersectia dintre multimea operatorilor capabili sa faca operatiune de print de pe android, intersectata cu multimea scolilor cu imprimante disponibile la 11 noaptea este infima. Nicidecum "numeroasa"!!!

   Mai sapati!
  • +1 (3 voturi)    
   imprimanta (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:51)

   CNBC [utilizator] i-a raspuns lui denvarel

   Ai auzit de imprimanta cu conectare wifi ? Ce google cloud ? Ce drivere si ce cabluri visezi ? O faci direct de pe telefon. Asta plus un site care se poate accesa de pe telefon, daca nu vrei sa-ti instalezi un soft de generat QR:
   qr-code-generator.com
   • +1 (1 vot)    
    Am auzit de imprimante conectate prin wifi :) (Marţi, 29 septembrie 2020, 13:51)

    denvarel [utilizator] i-a raspuns lui CNBC

    Dar cate imprimante cu Wifi direct compatibile cu Android sunt in scolile din Romania????
    Si nu e google cloud. E Google Cloud Print! Alta gasca in alta traista.
    Lista de imprimante compatibile e asta: https://www.google.com/cloudprint/learn/printers/

    Uite cum imprimi de pe telefonul tau android pentru ca, sincer, nu cred ca ai incercat vreodata:
    https://www.androidcentral.com/how-print-your-android-phone-or-tablet

    "O faci direct de pe telefon" Da! Dar cel putin dupa ce faci 2 configurari: una pe telefon si una pe calculatorul legat la imprimanta.

    Intrebare incuietoare: pe telefoanele alea de la STS, sau pe tablete... Puteai instala asa, orice, de pe Google Play?!? Sau de pe alte surse cum ar fi o imprimanta cu direct Wifi?
  • +1 (1 vot)    
   Din categoria (Marţi, 29 septembrie 2020, 13:31)

   DanCris [utilizator] i-a raspuns lui denvarel

   Daca nu am vazut eu...nu exista.
   Multifunctionale exista in si in scoali mai amarate. In general sunt conectate si la un calculator.
   Mare lucru sa iti deschizi mailul de pe un calculator si sa imprimi un cod QR care nu spune aproape NIMIC...doar tipul formularului si numarul paginii. Este folosit ca in procesul de scanare sa se stie exact ce pagina se scaneaza.
   Au renuntat si USR-isti la povestea asta cu codul QR...
  • -1 (1 vot)    
   ion daniel (Marţi, 29 septembrie 2020, 13:51)

   ion.daniel [utilizator] i-a raspuns lui denvarel

   Vai de capul meu, sper ca nu lucrezi in IT. Mai nou imprimantele conectate la net iti tiparesc direct din email sau de pe o adresa de email . Sunt si imprimante de buzunar care iti tiparesc coduri qr.
  • 0 (0 voturi)    
   valabil si invers! (Miercuri, 30 septembrie 2020, 0:48)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui denvarel

   Nici aceia care ar fi vrut sa fraudeze nu aveau cum sa printeze codul! :P
 • +3 (9 voturi)    
  De fapt stirea este, (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:25)

  adi_69 [utilizator]

  asa cum era de asteptat ca treaba cu QR code-ul e o fasaiala (ca sa nu ii zic o manipulare) Nu numai ca nu e metoda de frauda (pentru cei cu tiglele pe casa nici nu avea cum), dar e si o procedura "standard" a operatorului de la STS.
  Cum nu se putea da stirea ca atare, trebuia impachetata in alta poveste de frauda.
  Inca o data, daca PV-urile sunt scanate si urcate pe platforma AEP de catre operatorul STS, se poate verifica foarte usor daca corespund cu ce a ajuns in baza de date. De altfel sunt convins ca au fost luate la periapt de catre toate partidele, dar nu au gasit decat 3 exemple din multele sute de PV-uri. Care, evident, trebuie analizate si explicate la sange. Dar chestia cu generalizarea nu tine. Si, in plus, nu am vazut un singur caz, un singur vot care sa nu corespunda pentru vreunul din cei 2 primari de la sectorul 1 care isi sar la beregata. Totul e un cancan gretos la care pun botul foarte multi "ultrasi".
 • +2 (12 voturi)    
  Dacă căscați de la USR se raporteaza la (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:25)

  xrogo [utilizator]

  exit-pool atunci este de înțeles ca sunt nemulțumiți, in orice sondaj de opinie exista un grad de subiectivism, omul spune ce vrea și nu ce-a votat!
  • +1 (3 voturi)    
   Aici e vorba de furt, nu de exit-pool (Marţi, 29 septembrie 2020, 15:16)

   sile_v [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Nimic legat de exit-pooluri.

   E pur si simplu comparatia intre PV pe care le are USRPLus si ce e in sistem. Si diferentele sunt mari.

   Si, bonus, politia il prinde pe un candidat PSD care iese de la Biroul Electoral cu 475 de precese verbale in brate si merge cu ele in birourile de la sectorul1, sa faca niste chestii cu ele.

   Despre ce exit-pooluri vorbim aici? Sunteti venit sa dati cu fum, cu mult fum, doar nu se vor vedea furturile lui Tudorache.

   Nu scapa, va agitati degeaba.
 • +1 (5 voturi)    
  sa verifice (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:26)

  liviu_ [utilizator]

  vizitele la puscarie pe care le-a primit dracnea...

  asta a dat meditatii de la rahova!
 • +3 (7 voturi)    
  exista poza cu pv original la bec (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:30)

  mmmircea [utilizator]

  Daca cineva ar muta 100 de voturi fizic, din sac de la un partid si ar baga tot 100 voturi, dar la alt partid, ar trebui sa falsifice si pv-ul. Sa zicem ca reuseste sa falsifice si pv-ul, odata ajuns la BEC, pv-ul masluit nu se va potrivi cu cel original, e la mintea cocosului. Daca cineva a fraudat, va fi saltat de procuratura. La sectorul 5 sunt multe voturi anulate pentru ca nivelul de educatie si disciplina e mai redus in acest sector.
  • +2 (4 voturi)    
   Nu ai cui explica, (Marţi, 29 septembrie 2020, 13:48)

   adi_69 [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   sunt numai "ultrasi", de o parte si de alta.
  • 0 (2 voturi)    
   Ai, ai, ai, ce minciuni (Marţi, 29 septembrie 2020, 15:07)

   sile_v [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   Sectia aia din S5 era sectia in care USR a castigat masiv in 2016 si 2019.

   In 2020 au luat un scor foarte mic, dar aproape 20% dintre voturi au fost anulate! UN OM DIN CINCI A VOTAT MULTIPLU.

   Chiar ne credeti tampiti.
 • +2 (6 voturi)    
  atata timp (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:39)

  liviu_ [utilizator]

  cat sistemul de vot se face ca pe vremea lui decebal or sa fie INTOTDEAUNA metode de a fura si voturi furate!

  bate RAU la ochi diferenta ENORMA dintre sondaje si voturile reale! Este PREA MARE diferenta ca sa nu fie ceva putred la mijloc... si cel mai probabil este furtul!

  si draci colegi ESTE posibil furtul! este chiar FOARTE probabil! sa ne uitam numai la (unul) din motivele pt care e dracnea in puscarie!
  • +6 (6 voturi)    
   Eu zic sa se faca urmatoarea reforma electorala (Marţi, 29 septembrie 2020, 13:46)

   adi_69 [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Nu se mai numara voturile, se trece direct rezultatul din exit-poll..
  • +2 (4 voturi)    
   Hmmm (Marţi, 29 septembrie 2020, 14:48)

   Sah [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Diferentele dintre exit-polluri, nu sunt din cauza furturilor, ci din cauza caselor de sondare care fac politica in loc de sondaje!
   Cum poti explica doua exit-polluri care spuneau:
   Curs-Avangarde
   -Nicusor 47,2% vs Firea 39%
   Clotilde 47% vs Tudorache 37,7%
   Sociopol
   -Nicusor 45% vs Firea 44%
   -Tudorache 43% vs Clotilde 40%!!!
   Lasa ''furtul'', cum poti explica aceste exit-polluri?
   • 0 (4 voturi)    
    Ala din Sociopol e Mirel Palada, PSD-ist vechi (Marţi, 29 septembrie 2020, 15:09)

    sile_v [utilizator] i-a raspuns lui Sah

    PSD-ist vechi de pe ramura Ponta/Ghita. Si are informatii din interior.

    El a putut sa contorizeze si sacii lui Tudorache, de aia a avut rezultatul ala. Ceilalti nu au avut acces la informatia asta.
 • 0 (8 voturi)    
  PSD-eu niste penali si hoti (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:47)

  Zabrele [utilizator]

  Azi e marti!!! Cum este posibil dupa atata timp inca sa nu fie contorizate toate voturile ? Poate sunt eu mai greu de cap dar treaba mi se pare simpla: bagi procesele verbale in baza de date de la AEP/BEC ce o fi si apoi fiecare partid compara procesul verbal pe care il are (cu semnaturi de la ceilalti reprezentati) si daca nu se pupa, te duci frumos si in 5 min schimbi numerele ! Hai cateva ore, ca poate vrei sa ii chemi si pe aialalti sa prezinte copiile lor. Daca aia nu vin in 6h, pa, cel care a facut contestatie castiga.
  2020 si se lucreaza ca acum 30 de ani. Incredibil!!!
 • +4 (6 voturi)    
  unul (Marţi, 29 septembrie 2020, 12:48)

  liviu_ [utilizator]

  din idolii psd a spus acum muuuulti ani:
  "Nu contează cine votează. Contează cine numără voturile. "

  invataceii lui au aplicat intocmai!
 • +2 (2 voturi)    
  QR code (Marţi, 29 septembrie 2020, 13:44)

  MPatrick [utilizator]

  totusi, n-as renunta la verificarea PV cu QR code decupat, intrucat in multe astfel de situatii, codul QR aplicat este pe o copie a PV si nu pe originalul scris cu pix cu pasta albastra. De ce pe o copie care a mai pierdut din calitatea imaginii si nu peste original? De exemplu in sectia 8 din sect.1, la primarul general apare PV original in poza, la PV primar de sector apare copie +QR code decupat. nu mi se pare in regula
 • +1 (5 voturi)    
  Sa se faca renumarare buletine de vot (Marţi, 29 septembrie 2020, 13:48)

  DanCris [utilizator]

  1) De ce nu doreste USR-ul renumararea buletinelor ?!
  Cu ocazia asta se descopera si toate cazurile penale si stim exact situatia voturilor.
  2) De ce nu face USR-ul public toate PV-urile pe care le au ei centralizate? Fiecare reprezentant din sectii a primit un exemplar. Putem sa le adunam fiecare.

  Restul e can-can
  • +3 (3 voturi)    
   Ati iesit la dat cu fum, nu-i asa? (Marţi, 29 septembrie 2020, 15:12)

   sile_v [utilizator] i-a raspuns lui DanCris

   Tudorache e disperat sa mai castige timp, nu?

   Nu a reclamat nimeni ca numaratoarea nu a fost corecta. Ce e reclamat e muuuult mai simplu de verificat. PV centralizatoare cu care reprezentatii partidelor au plecat acasa difera masiv de ce e in sistem. De ce? Fie intoduceri complet eronate (voite!), fie falsificare directe de PV, exista deja dovezi multiple.

   Asta e de verificat si e foarte simplu de facut. Si, daca e si ancheta facuta pe bune, se va lasa cu multi ani de pusacrie pentru unii.
 • +3 (3 voturi)    
  Hilar (Marţi, 29 septembrie 2020, 13:48)

  IarbaVerdeDeAcasa [utilizator]

  Daca exista sistem informatic, server si tablete, de ce centralizarea se realizeaza a 2-a oara la Birourile Electorale?

  De ce nu se face upload la date direct din sectii?

  Dupa salvarea pe server, fiecare delegat isi poate nota numarul de upload dat de server (cum se intampla azi cand iti trimiti declaratiile la ANAF).
 • +2 (2 voturi)    
  Corectie paragraf sectia 127 (Marţi, 29 septembrie 2020, 14:31)

  Kapp [utilizator]

  Va rog corectati paragraful cu sectia 127 de votare:
  e scris: "USR-PLUS avea 127 de voturi consemnate", si ar trebui sa fie 164
 • +2 (2 voturi)    
  Citeva intrebari tehnice (Marţi, 29 septembrie 2020, 15:07)

  Sparafucile [utilizator]

  1. Cine produce codul QR?
  2. Ce informatii inmagazineaza?
  3. Le inmagazineaza in clar sau criptat?
  4. Cine face criptarea?
  5. Ce organisma sunt abilitate sa faca decriptarea, si, deci, cunoscatoare ale cheii de decriptare?

  Multumesc, alte intrebari nu mai am. Adica as mai avea una - cine l-a ucis pe Kennedy? - dar momentan imi reprim curiozitatea.
 • +2 (4 voturi)    
  Atentat la democratie (Marţi, 29 septembrie 2020, 15:08)

  This_User_Is_Real [utilizator]

  Cred ca niciodata nu a mai fost disponibil publicului larg asemenea dovezi ale fraudarii voturilor.
  Toate aceste situatii, absolut revoltatoare, fac sa subrezeasca increderea oamenilor in sistemele electorale si importanta votului! Si pe buna dreptate. Orice om simplu se poate intreba, de ce naiba sa mai merg sa votez daca hotii astia de la P$D modifica din pix, cum vor muschii lor, numarul de voturi?
  Institutiile statului, oamenii legii, trebuie sa inteleaga ca ceea ce s-a intamplat in Bucuresti la sectiile de votare (si sunt sigur ca la fel s-a intamplat si in alte locuri din tara), sunt un atentat la adresa democratiei, iar responsabilii trebuie adusi in fata justitiei.
  Cred ca sunt destule date pentru ca sa se inceapa procedura de scoatere a acestei caracatite numita P$D sa fie declarata Grup Infractional Organizat si scos in afara legii! Deja este prea mult!!! Ne-am saturat!
 • +2 (4 voturi)    
  Atenție ! (Marţi, 29 septembrie 2020, 16:56)

  Observatory [utilizator]

  Acesta a fost doar un Exercițiu pentru alegerile generale , parlamentare șamd
 • -1 (1 vot)    
  Clar. E nevoie de noi. (Miercuri, 30 septembrie 2020, 14:06)

  Soro [utilizator]

  E clar ca trebuie sa ne implicam si sa fim voluntari la alegerile parlamentare, altfel votam degeaba.
 • 0 (0 voturi)    
  Soluția e simpla (Joi, 1 octombrie 2020, 0:41)

  Koczka [utilizator]

  Decât să renunți toate voturile, ai copiile scanate ale PV de la STS, Acele PV-uri sunt cele agreate de reprezentanții din secția de vot. Din punct de vedere legal, acelea reprezintă situația reală.
  Asta din punct de vedere BEC.
  Domnii procurori nu au decât să identifice secțiile de votare unde exista diferente intre PV scanat STS și cel încărcat la BEC . După aceea anchetați președinții secțiilor de votare cu PV-uri modificate, etc.
  Simplu ca buna ziua.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by