Nicușor Dan, plângere penală împotriva parlamentarilor PSD care l-au reclamat la DNA

de I.H.     HotNews.ro
Miercuri, 16 septembrie 2020, 11:14 Actualitate | Politic


Nicusor Dan
Foto: Facebook
Nicuşor Dan a anunțat că va face plângere penală pentru denunţ calomnios împotriva parlamentarilor PSD care l-au reclamat la DNA. "În ţara asta cine face plângere penală ştiind că minte este un infractor", a spus candidatul dreptei la Primăria Capitalei.

Nicușor Dan a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, că i se pare "culmea tupeului" să-i dea lecţii despre corupţie PSD, partidul care l-a pus pe lista pentru CGMB pe Petre Roman, inculpat în dosarul Mineriadei pentru crime împotriva umanităţii, sau pe Dumitru Dragomir, condamnat în primă instanţă pentru trafic de influenţă.
 • "Este partidul care candidează la Sectorul 3 cu un om care a făcut parte din aparatul de represiune la 10 august, partidul care a scos din puşcărie violatori şi tâlhari, partidul care a vrut să modifice Codul penal şi Codul de procedură penală, partidul care a vrut să-l scoată din puşcărie pe liderul lor, Liviu Dragnea. Acest partid îndrăzneşte azi să vorbească de corupţie?
 • Înţeleg că nişte parlamentari PSD au făcut o plângere penală împotriva mea la DNA. Pentru aceşti parlamentari, anunţ public, o să fac eu plângere penală pentru denunţ calomnios, pentru că în ţara asta cine face plângere penală ştiind că minte este un infractor. O să le fac plângere penală pe acest subiect", a anunțat Nicuşor Dan.
Parlamentarii PSD Petre-Florin Manole, Aida-Cristina Căruceru, Daniel Zamfir, Beatrice Tudor, Şerban Nicolae au depus un denunţ la DNA împotriva lui Nicuşor Dan cu privire la săvârşirea faptelor de: şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, fals în declaraţii, spălare de bani şi solicită începerea urmăririi penale şi trimiterea în judecată a acestuia.

Parlamentarii PSD Petre-Florin Manole, Aida-Cristina Căruceru, Daniel Zamfir, Beatrice Tudor și Şerban Nicolae au depus un denunţ la DNA împotriva lui Nicuşor Dan, candidatul dreptei la Primăria Capitalei. Potrivit documentului, obținut de agenția News.ro, denunțul vizează faptele de: şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, fals în declaraţii, spălare de bani, parlamentarii PSD solicitând începerea urmăririi penale şi trimiterea în judecată a lui Nicuşor Dan.

Denunțul are legătură cu înregistrarea lansată luni în spațiul public de PSD, înregistrare în care Nicușor Dan discuta cu un consilier al primarului PSD al Sectorului 4 despre demolarea unui imobil în Parcul Orășelul Copiilor.
 • "În fapt, domnul Nicuşor Dan este deputat şi membru în Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului. Totodată, este vicepreşedinte şi fondator al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul în care a deţinut funcţia de preşedinte în trecut. Asociaţia Salvaţi Bucureştiul în care a fost membru, este iniţiatoare a numeroase demersuri în instanţă îndreptate împotriva autorităţilor statului, a autorităţilor administraţiei publice locale şi a unor dezvoltatori imobiliari. În spatele acestor iniţiative aparent dezinteresate se află în realitate interesele financiare ale deputatului Nicuşor Dan, care blochează proiectele imobiliare ale mai multor investitori pentru ca ulterior să-şi retragă acţiunile, în schimbul unor sume de bani care intră în patrimoniul acestuia cu titlu de donaţie. Presiunile puse asupra investitorilor prin folosirea acestui mecanism pot fi dovedite prin urmărirea cererilor de renunţare la judecată sau la anumite capete de cerere şi a sumelor primite cu titlu de donaţie. Chiar din declaraţiile de avere ale acestuia reiese că a primit sume importante cu titlu de donaţie (ex. 100.000 lei; 76.000 lei) de la persoane fizice şi juridice”, se arată în denunţul făcut de parlamentarii PSD la DNA, potrivit documentului obţinut de News.ro.
Sursa citată menţionează şi înregistrarea audio între Nicuşor Dan şi Cristian Zărescu consilierul primarului Sectorului 4 despre ordinul de demolare a unei clădiri din „Orăşelul Copiilor” aparţinând omului de afaceri Mihai Mitrache, zis şi „Câine”.
 • "Mai mult, în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care făptuitorul intervine în favoarea unui anume Mihai Mitrache, astfel încât să nu fie demolată clădirea construită ilegal de acesta pe spaţiul verde al unui parc. În mod bizar, în acelaşi parc deţine un restaurant, preşedintele Asociaţiei Eco Civica, o asociaţie care susţine demersurile efectuate de Nicuşor Dan prin intermediul Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul împotriva dezvoltatorilor imobiliari (informaţii care au apărut în presă). Din înregistrarea audio reiese intenţia făptuitorului Nicuşor Dan de a determina reprezentanţii instituţiei publice să îndeplinească anumite acte care intră în îndatoririle lor de serviciu «pe speţa asta cu clădirea», în interesul direct şi imediat al lui Mihai Mitrache. Încercările acestuia de a influenţa decizia reprezentanţilor primăriei reiese în mod evident din exprimarea acestuia: «eu cred că el are dreptate», respectiv «v-am şi dat un răspuns scris, tocmai de asta am şi întârziat, ca să citesc din nou toate legile şi astea şi eu sunt convins că el are dreptate»”, mai precizează documentul citat de News.ro.
De asemenea, sursa menţionată precizează că interlocutorul, şi anume conslierul primarului Sectorului 4, confirmă traficul de influenţă comis de Nicuşor Dan.

O înregistrare cu o discuție între Cristian Zărescu, consilierul primarului PSD al sectorului 4, și Nicușor Dan pe tema demolării unui imobil din „Orășelul Copiilor” e ultima linie de atac a PSD împotriva candidatului susținut de PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei. Înregistrarea a fost făcută publică de creatoarea de modă Dana Budeanu, o susținătoare a Gabrielei Firea.

În discuția înregistrată este vorba despre demolarea unui restaurant din Parcul Orășelul Copiilor, deținut de Mihai Mitrache, caz în care Nicușor Dan l-a acuzat pe primarul Sectorului 4 că demolează ilegal construcția unde „funcționa un restaurant și locuința unei familii cu copii”, înainte ca instanța să se pronunțe definitiv. Candidatul dreptei, prin Asociația Salvați Bucureștiul, a depus chiar o cerere de intervenție în acest caz.

În înregistrare, despre care nicio parte nu a precizat dacă este completă sau nu, Nicușor Dan se aude spunând că Mitrache este „dispus la dialog” și că are „disponibilitatea de a-și retrage plângerile”. Cristian Zărescu, consilierul primarului sectorului 4, Daniel Băluță, insistă de patru ori că Primăria discută cu Mitrache, care „vinde droguri” și care „e acuzat de prostituție” pentru că Nicușor Dan „a garantat” pentru el. „Daca el vinde droguri sau face prostitutie, as incerca sa-l prind cu institutiile care se ocupa de asta. Dar strict pe speta asta, cu cladirea, eu cred ca el are dreptate”, răspunde Nicușor Dan. Mai mult, consilierul primarului PSD îl întreabă dacă s-a întâlnit cu Mitrache, Nicușor Dan răspunzând că s-a întâlnit cu el, cu soția și avocatul acestuia, cu care a fost la Avocatul Poporului.

Nicușor Dan a susținut, după publicarea înregistrării, că "mafia din PSD și urmașii lui Dragnea folosesc aceleași mijloace murdare cu care ne-au obișnuit pentru a încerca să oprească îndepărtarea de la butoane a lor și a administrației corupte, condusă de Gabriela Firea”.

El precizează că, fiind parte în proces, prin Asociația Salvați Bucureștiul” a încercat găsirea unei soluții amiabile.

”Am încercat să corectez un abuz pe care Primăria Sectorului 4 l-a făcut, care s-a dovedit de către instanţa de judecată. Deci, un cetăţean, un proprietar de construcţie cu autorizaţie din Sectorul 4 a fost demolat abuziv de către Primăria Sectorului 4. Înainte ca el să fie demolat, a venit la mine, m-am dus cu el la Avocatul Poporului, acesta nu a preluat acest caz. Nu ştiu de ce, nu am primit explicaţii de la ei. Am contactat Primăria Sectorului 4, l-am sunat direct pe primar, am vorbit, le-am spus atenţie, faceţi un mare abuz. Nu au făcut nici ei nimic, am mers în instanţă cu Asociaţia Salvaţi Bucureştiul de partea persoanei care a fost abuzată şi am avut câştig de cauză definitiv la Curtea de Apel Bucureşti”, spunea Nicuşor Dan.

Acesta afirma că, dacă Primăria Sectorului 4 a constatat că autorizaţia emisă în 2013 era nelegală, ar fi trebuit să se adresese instanţei, iar abia după pronunţarea acesteia ar fi trebuit demolată construcţia din parc.

Nicuşor Dan susţinea că nu a văzut toate documentele care au stat la baza autorizaţiei de construcţie, dar a văzut prima pagină în care se arată că s-a acordat autorizaţia de construcţie, construcţia fiind legală.

Întrebat dacă Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a primit vreodată vreo sponsorizare de la omul de afaceri Mihai Mitrache, Nicuşor Dan a negat, afirmând că niciodată nu s-au luat bani de la cei care pe care i-au reprezentat.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6387 vizualizari

 • -21 (51 voturi)    
  da (Miercuri, 16 septembrie 2020, 11:29)

  cucuveauamov [utilizator]

  impotriva lui Mitrache n-ar face
  • +18 (34 voturi)    
   hehe (Miercuri, 16 septembrie 2020, 12:14)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Kak znaty, #NUscapati !
 • -26 (46 voturi)    
  Daca plangere e nefondata o sa fie aruncata (Miercuri, 16 septembrie 2020, 11:38)

  Big Data [anonim]

  A sa ca nu vad de ce isi face griji Nicusor, sau de ce ar face plangere penala.
  Si daca tot i-ar fi pasat de parcuri si constructiile ilegale, ar fi trebuit sa atace autorizatie de constructie initiala, nu cea de demolare.
  • +17 (37 voturi)    
   Ai fost in Oraselul Copiilor ? (Miercuri, 16 septembrie 2020, 12:04)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Big Data

   Stii despre ce constructie este vorba ?
   Daca nu ai fost si nu stii, mai usor cu atacatul autorizatiei de constructie !

   Este evident ca DNA va clasa plangerea, de altfel nici pesedistii nu isi fac sperante ca ar iesi ceva din chestia asta ! Ei au lansat-o ca o lovitura de campanie, dupa cum nici Nicusor nu isi face iluzii ca cei 5 parlamentari PSD, sau cati or fi, vor fi vreodata condamnati pt denunt calomnios !. Vezi tu, chestia asta cu denuntul calomnios intereseaza inainte de toate statul, victima este- paradoxal statul- care e pus sa consume resurse pt a cerceta o chestie inventata. In cauza, autorii plangerii se vor apara cu elementele certe si concrete de la care au inceput sa brodeasca, dar care nu sunt deloc suficiente pt a-l infunda pe Nicusor Dan.
   In concluzie, pesedistii au jucat murdar pt a-i strica imaginea pornind de la un rahat pe care au reusit sa il faca un biciulet de jucarie care pliciuie dar insuficient, iar Nicusor Dan,si-a aparat imaginea prin declaratii si si-o va apara oin continuare prin plangerea pe care spune ca o va face !

   Asta-i tot, in rezumat !
   • +8 (24 voturi)    
    Multumesc... (Miercuri, 16 septembrie 2020, 12:31)

    Nonidem [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    Multumesc pentru clarificare!Nu ca as fi crezut marsavia PSD,dar vor fi multi prosti sa o creada.Nu simpatizez cu niciun partid, dar PSD imi provoaca scarba maxima!Cazul de fata-dupa alte mii si sute-o probeaza.
   • +4 (8 voturi)    
    Exact (Miercuri, 16 septembrie 2020, 14:11)

    VictorS [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    PSD e pus pe spectacol.

    Sunt insa cititori care se intreaba daca este normal sa ripostezi cand se face un denunt pe care il consideri mincinos.

    Normal ca e, curios e cum unii nu inteleg o astfel de speta - sau poate doar se prefac ca nu inteleg (Arminius, Big Data, cucuveauamov ...).

    Asta zice enorm de cum percep ei drepturile cetateanului in "tara securistilor si a turnatorilor".
  • -3 (27 voturi)    
   Cea mai buna aparare este atacul (Miercuri, 16 septembrie 2020, 12:09)

   marian_ulise [utilizator] i-a raspuns lui Big Data

   Normal nu ar face, dar isi cunoaste simpatizantii care inghit orice.
  • -8 (18 voturi)    
   plic (Miercuri, 16 septembrie 2020, 12:09)

   pop_ica [utilizator] i-a raspuns lui Big Data

   dar plicul pastrat!
  • +4 (16 voturi)    
   Big Data=Peace Data, dupa cum se stie (Miercuri, 16 septembrie 2020, 12:15)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui Big Data

   #NUscapati!
  • -1 (1 vot)    
   N.D. nu-și (Miercuri, 16 septembrie 2020, 16:31)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Big Data

   face griji, dar e normal ca cei care fac denunț calomnios să plătească.
 • -2 (20 voturi)    
  Asta cu Mitache e de incalzire (Miercuri, 16 septembrie 2020, 11:53)

  adi_69 [utilizator]

  Atacul principal in perioada care a mai ramas din campanie va fi pe procesele pe care le-a intentat si pe care nu le-a dus pana la capat.Acum, daca si acolo se regasesc 1-2-3 de teapa lui Mitache, o sa cam "rasufle greu". Daca nu, totul va fi apa de ploaie.
  In orice caz, cum-necum. Firea a cam reusit sa schimbe tema campaniei. Pana si Turcescu asteapta o "lebada neagra" pentru Nicusor.
 • +14 (36 voturi)    
  Bravo... (Miercuri, 16 septembrie 2020, 12:01)

  ElDiablo [utilizator]

  ... Nicusoare! Da-le peste bot sobolanilor pesedisti.
 • +5 (21 voturi)    
  A fost nevoit, penru o aparare "vehementa" (Miercuri, 16 septembrie 2020, 12:08)

  adi_69 [utilizator]

  Mai ales dupa perla lui Orban. Prima propozitie din replica in apararea lui ND a fost: "E urat sa inregistrezi oamenii". E tot din categoria "O fi facut copilul ceva, o fi injurat". Numai ca atunci Basescu a avut noroc ca nu a mai avut Patriciu rabdare si a jubilat imediat ca el e in spatele dezvaluirii.
  • -2 (4 voturi)    
   Nu e nici o perla (Miercuri, 16 septembrie 2020, 16:07)

   Ephemeris [utilizator] i-a raspuns lui adi_69

   Dimpotriva, ma mir ca ND si echipa lui nu pun mai mult accentul pe inregistrarea ILEGALA facuta de un angajat al primarului PSD al sect 4, numitul Baluta, care se pregateste sa fie reales la al 14-lea congres.
   Nu inteleg, de ce a fost inregistrat ND? Ca sa fie santajat ulterior? De cand e legal sa inregistrezi pe cineva cu care vorbesti in scopu de posibil santaj??
   Si sa puna accentul pe mafia din sect 4, guvernata de acelasi baluta, incuscrit cu interlopii din Clanul Sportivilor.
   Asta ar fi o cale de atac/contra-atac foarte buna la aberatiile Fierei.
 • +10 (30 voturi)    
  Sper sa le iasa pe nas lui Firea si PSDului (Miercuri, 16 septembrie 2020, 12:14)

  MakeRoGreatAgain [utilizator]

  Ce incearca ei este, daca nu poti sa-l trantesti la pamant, macar da-i la gioale.
 • -8 (18 voturi)    
  Pacalici (Miercuri, 16 septembrie 2020, 12:18)

  doz2018 [utilizator]

  Cand am spus ca Pacalici nu are nicio sansa nu m-a crezut nimeni. Toti au crezut ca un matematician nu poate fi prost. Poate fi foarte prost. Concomitent cu a fi stralucit in matematica. Cele doua multimi (de atribute personale) nu se intersecteaza.

  Cei care-l sustineti pe asta mutati repede candidatura doamnei Clotilde de la sector la capitala, e singura care o poate bate pe Firea momentan. Si e o doamna cu o coloana vertebrala in sens real.
  • +1 (7 voturi)    
   Stai tu linistit ca nici acum nu te crede nimeni ! (Miercuri, 16 septembrie 2020, 14:24)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui doz2018

   Pana la final, tu vei fi Pacaliciul ! :)))))))
  • -1 (3 voturi)    
   Cine e oare Pacalici? (Miercuri, 16 septembrie 2020, 15:53)

   VictorS [utilizator] i-a raspuns lui doz2018

   Corect spus, exista mai multe feluri de inteligenta - si coerenta mesajului lui doz2018 dovedeste ca nu exceleaza la multe din ele.

   Logica fortata din comentariu imi aminteste, din pacate, de faptul ca ne pierdem timpul citind comentarii de nivel de scoala primara - in cazul cel mai fericit.
 • 0 (14 voturi)    
  Tara securistilor (Miercuri, 16 septembrie 2020, 12:45)

  Arminius [utilizator]

  Ce s-ar intampla in tara securistilor si a turnatorilor daca toti cei declarati nevinovati de instanta ar face plangeri penale impotriva celor care i-au acuzat?
  • +3 (3 voturi)    
   am (Miercuri, 16 septembrie 2020, 16:33)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Arminius

   deveni o țară mai civilizată.
 • +3 (15 voturi)    
  PSD, aceiasi mizerie! (Miercuri, 16 septembrie 2020, 12:55)

  mike_the_hunter [utilizator]

  Da, foarte bine ca a facut plangere Nicusor Dan.
  Sigur , o sa il votam, dar....
  Am ascultat si eu inregistrarea gasita pe Youtube...si ma intreb cum un absolvent de École Normale Supérieure, doctor in matematica la Paris 6, garanteaza pentru Mitrache zis Cainele? Daca e atat de naiv incat sa creada ca numai relatia fie ea si formala cu una astfel de personaj nu il compromite, inseamna ca e un naiv, un matematician naiv. Cum sa dai telfoane si sa garantezi pentru un astfel de personaj ? Numai daca il vezi, trebuie sa iti dea de gandit.
  • +2 (10 voturi)    
   L-au prins pe ala cu droguri ? Nu ! Vorbe ! (Miercuri, 16 septembrie 2020, 14:28)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui mike_the_hunter

   L-au prins plasand tarfe ? Nu ! Vorbe
   A castigat tipul procesul ? Da ! Fapte !

   PS. Si atunci ? Iar consumi gloante de pomana miki ! :)))
   • +2 (6 voturi)    
    Stii cum e (Miercuri, 16 septembrie 2020, 14:46)

    adi_69 [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    Tehnic, nici pe Al Capone nu l-au prind cu nicio crima...
    • +2 (2 voturi)    
     adi, l-au prins cu cea mai grozava "crima": (Miercuri, 16 septembrie 2020, 19:57)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui adi_69

     Neplata impozitelor ! :)))
 • +2 (14 voturi)    
  casa carciumarului din parc e monument istoric (Miercuri, 16 septembrie 2020, 13:00)

  maiorulmura [utilizator]

  Monumentul Nesimtirii
 • +1 (13 voturi)    
  Asta e deja circ (Miercuri, 16 septembrie 2020, 13:33)

  Luk [utilizator]

  .
 • 0 (10 voturi)    
  Amuzanti sunt PSDistii (Miercuri, 16 septembrie 2020, 14:17)

  robyzs [utilizator]

  PSDistii se planga ca un USRist a tinut partea unui infractor, pai asta a facut PSD de 30 de ani si nu i-a deranjat, PSD chiar a fost condus de 2 persoane care au facut apoi puscarie Nastase si Dragnea, sa nu uitam ca sunt mii de primari PSDisti cu dosare penale care au facut jocul infractorilor.

  Pana si Basescu se fotografia cu Cocos, Udrea si Bercea Mondialul, dar acum se plange ca Nicusor Dan nu este imaculat.
 • 0 (14 voturi)    
  Oare am inteles eu bine? (Miercuri, 16 septembrie 2020, 14:22)

  holinessdani [utilizator]

  Salvarea Bucurestiului se face prin constructia de birturi prin parcuri?
  Daca e asa domnul Dan atunci va rugam frumos sa nu ne mai salvati!
  • +1 (3 voturi)    
   Stai linistit ! (Miercuri, 16 septembrie 2020, 14:52)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui holinessdani

   Pe tine te salveaza @un domn ! :)))))))))
 • +3 (11 voturi)    
  plangere la reclamatie? (Miercuri, 16 septembrie 2020, 15:12)

  ruleoflaw [utilizator]

  WOW! deci pentru un individ care-si face un titlu de glorie ca traieste din reclamatii in numele "poporului salvator" ... prima aparare e ad hominem agresiv si indicatii pretioase (de parlamentar si candidat) pentru judecatorii care o sa judece "plangerea" inca nedepusa.

  Trista situatie pentru cei ce si-au dat votul unui parlamentar cu astfel de reflexe.Cel putin declarativ vointa lor politica era alta decat cea infaptuita aici de mandatatul lor.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by