Deputatul PNL Răzvan Prișcă a declarat, joi, că premierul Ludovic Orban a putut trăi cu un venit de 3.000 de lei lunar, deoarece este vegetarian de 20 de ani.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

„Este un om departe de a fi extravagant, departe de a fi un cheltuitor pentru sine, de la telefonul pe care l-a avut multă vreme, care nu a fost deloc performant, este un om care trăiește destul de simplu și nu are ambiții de a fi în ton cu moda, pe haine, pe aparatură, este un om destul de simplu. (....) Este vegetarian cred că de vreo 20 de ani, nu știu, dar de ani buni”, a spus Răzvan Prișcă, la Digi24, potrivit Mediafax.

Ludovic Orban și-a publicat declarația de avere și potrivit documentului premierul a obținut venituri în 2018 de aproximativ 3.000 de lei pe lună.

Premierul Ludovic Orban a argumentat joi că este „un om simplu”, chiar „auster”, pentru a explica modul în care s-a descurcat anul trecut cu puțin peste 3.000 de lei lunar, în condițiile în care soția sa nu a declarat niciun venit.

„Sunt un om simplu, pot spune că sunt chiar auster” iar „cheltuielile sunt cheltuielile pe care le face orice om normal”, a afirmat Orban, întrebat de ziariști despre cea mai recentă declarație a sa de avere, unde a scris că a câștigat în tot anul trecut doar 37.000 de lei (puțin peste 3.000 de lei pe lună).