Premierul Ludovic Orban a argumentat joi că este „un om simplu”, chiar „auster”, pentru a explica modul în care s-a descurcat anul trecut cu puțin peste 3.000 de lei lunar, în condițiile în care soția sa nu a declarat niciun venit.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

„Sunt un om simplu, pot spune că sunt chiar auster” iar „cheltuielile sunt cheltuielile pe care le face orice om normal”, a afirmat Orban, întrebat de ziariști despre cea mai recentă declarație a sa de avere, unde a scris că a câștigat în tot anul trecut doar 37.000 de lei (puțin peste 3.000 de lei pe lună).

„În viață ai ani mai buni, ani mai răi” și „nu întotdeauna trăiești strict din venitul pe care îl încasezi într-un an ci și din venitul anterior”, a continuat premierul, care a reamintit că în „30 de ani de carieră în viața publică” a „deținut funcții extrem de importante” precum viceprimar sau ministru al Transporturilor.

Acesta a susținut că a trăit „strict din indemnizația” pe care a încasat-o pentru funcțiile publice ocupate iar atunci când nu a „înregistrat venituri„ nu a cerut „niciun ajutor de șomaj”.

Potrivit declarației de avere, familia Orban nu deține niciun teren, niciun apartament și nicio casă de locuit, ci doar o casă de vacanță, dobândită în 2014. Ludovic Orban spune că are un automobil Volkswagen din 2007.

La rubricile bijuterii, obiecte de artă sau alte bunuri mobile nu este trecut nimic în declarația de avere. Ludovic Orban nu apare ca având vreun cont la bănci, doar soția sa, Mihaela figurând cu două conturi, în valoare totală de aproape 12.000 de euro.

Mihaela Orban nu a avut niciun venit anul trecut, potrivit declarației de avere, iar Ludovic Orban a câștigat 28.356 de lei (net) de la Revicond Canal Tech SRL din comuna Rîciu (Mureș) și 9.000 de lei (net) de la SCP Doru Trăilă & Asociații (societate de avocatură a fostului soț al deputatului PNL Cristina Trăilă).