Liberalii vor să transmită Comisiei Europene o informare privind ordonanța 114, susținând că aceasta este contrară prevederilor din Tratatul UE și unor directive europene.

Ludovic OrbanFoto: AGERPRES

„Obiectivul nostru fundamental, în această sesiune parlamentară, este de abrogarea cât mai rapidă a Ordonanței 114 în integralitatea sa. Ordonanța 114 este neconstituțională, este contrară multor prevederi din Tratatul Uniunii Europene, de asemenea conține prevederi contrare unor regulamente și directive, aprobate la nivel european. (...) Ne-am propus finalizăm până săptămâna viitoare și să trimitem acest material informativ către Comisia Europeană și către orice entitate de la nivel european interesată de acest subiect pentru că noi considerăm că este posibilă, inclusiv declanșarea unei proceduri de infringement împotriva României, privitor la anumite prevederi din Ordonanța 114, care reprezintă un act criminal la adresa economiei Românești”, a declarat luni, președintele PNL, Ludovic Orban.

El a precizat că, în Parlament, liberalii se vor „bate pentru trecerea în procedură de urgență a legii de respingere a Ordonanței 114”.