Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat că scrisoarea disidenților din PSD a devenit o anonimă peste noapte, una pe care nimeni nu mai dorea să și-o asume după votul majoritar de susținere acordat lui Liviu Dragnea, și că CEx al PSD a fost doar "o furtună într-un pahar cu apă, o făcătură".

Eugen TomacFoto: Agerpres

"Oameni buni, dacă nu acum, când? Furtună într-un pahar cu apă. Toată nația românească a stat cu sufletul la gură, că Tătucul politicii noastre, stă să cadă. Rebelii PSD s-au agitat două zile, s-au dat peste cap, au aruncat cu acuzații, cu invective, vorbind cât de mult rău face Daddy, țării, ca apoi, doar cu câteva ore, înainte de CEX, să se pupe-n bot, cu el. Din cele 30 de personaje ”curajoase”, s-au mai trezit, vorbind, în sec, despre demiterea lui Dragnea, doar vreo 7-8. Scrisoarea plină de semnături a devenit, așa, peste noapte, o anonimă. Mai nimeni nu mai vroia să și-o asume, în cadrul super ședinței de partid. O făcătură, care ne-a ținut, degeaba, cu ochii pe televizor", a afirmat Eugen Tomac sâmbătă, într-o postare pe Facebook, potrivit Mediafax.

Acesta a adăugat că PSD este un partid de bișnițari, iar Dragnea a împărțit funcții și "a împărțit sinecuri în stânga și în dreapta" pentru a primi un vot de încredere. Liderul PMP mai spune că acum este momentul depunerii unei moțiuni de cenzură de către Opoziție.

"Degeaba o Românie întreagă și-a ținut respirația, timp de două zile. Credeam că, în sfârșit, vom scăpa, de Don Corleone. PSD e un partid de bișnițari. Dragnea a făcut, din nou, trafic cu funcții, pe spatele nostru. A împărțit, sinecuri, în stânga și-n dreapta, ca să ajungă, la toată lumea. Contra unui mic comision: funcția de președinte al partidului. Călare pe tezaurul României, El Padre, a făcut cadouri, bucăți din România prezentă și cea viitoare. Ne-a amanetat, încă o dată, dezvoltarea. Asta, pentru că își cunoștea foarte bine partenerii. Totul este de vânzare în PSD, inclusiv sufletele înaintașilor noștri. Cadou pentru România, celor 100 de ani de la Marea Unire. Care mai sunteți, pe acolo, treziți-vă! Acum e momentul pentru o moțiune de cenzură. Dacă nu acum, când?", a completat Tomac.

Conducerea lărgită a PSD a dezbătut, vineri, într-o ședință care a durat peste opt ore, "Declarația privind Starea Partidului Social Democrat". Documentul a propus 19 măsuri, printre care demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al PSD și din funcția de președinte al Camerei Deputaților, precum și asigurarea interimatului conducerii partidului de către premierul Viorica Dăncilă până la organizarea unui Congres Extraordinar, în prima parte a anului 2019.

Declarația a fost semnată de un "Comitet de inițiativă" format din Paul Stănescu, vicepreședinte al PSD, viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării, Gabriela Firea, vicepreședinte al PSD și primar general al Capitalei și Adrian Țuțuianu, vicepreședinte al PSD și vicepreședinte al Senatului. La finalul ședinței social-democrați au decis, prin vot majoritar, susținerea lui Liviu Dragnea la șefia partidului.