Comisia Iordache se reuneşte pentru dezbateri la Codul de procedură penală şi legea privind organizarea judiciară

de Ionut Baias     HotNews.ro
Luni, 18 iunie 2018, 6:50 Actualitate | Politic


Florin Iordache
Foto: Hotnews
Comisia parlamentară specială pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei se reuneşte luni, de la ora 12,00, pentru dezbateri asupra modificărilor la Codul de procedură penală şi pentru reexaminarea, la solicitarea şefului statului, a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, potrivit Agerpres.

Potrivit ordinii de zi, în şedinţa de luni va fi dezbătut proiectul de lege pentru modificarea şi completarea legii 135/2010 privind Codul de procedură penală.

Vor fi dezbateri şi la proiectul pentru modificarea şi completarea legii 304/2004 privind organizarea judiciară. Propunerea de modificare a Codului de procedură penală a fost adoptată săptămâna trecută de Senat, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată. Actul normativ urmează să fie adoptat şi de Camera Deputaţilor, care este for decizional. Legea pentru modificarea şi completarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară a fost adoptată de Parlament, dar a fost trimisă spre reexaminare de preşedintele Klaus Iohannis vineri.

"Prin conţinutul lor normativ, unele dintre aceste dispoziţii sunt neclare, lipsite de coerenţă şi previzibilitate, putând afecta exigenţele constituţionale şi standardele europene şi internaţionale în materie de independenţă şi bună funcţionare a sistemului judiciar, motiv pentru care se impune reexaminarea acestora de către Parlament", susţine Iohannis în cererea de reexaminare transmisă preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Şeful statului afirmă că prevederea potrivit căreia "configuraţia sălii de judecată trebuie să reflecte principiul egalităţii de arme în ceea ce priveşte aşezarea judecătorului, procurorilor şi avocaţilor" este una neclară şi lipsită de previzibilitate, contrar cerinţelor constituţionale de calitate a legii.

776 vizualizari

 • +2 (4 voturi)    
  Vaai, ce leegee minuunaaa....tăăă! (Luni, 18 iunie 2018, 8:07)

  Spiky [utilizator]

  Art. 1: nu se admite nici o probă doveditoare a hoției.
  Art 2. Dacă în cursul anchetei apar probe clare și irefutabile, se aplică art. 1.
  Art.3. Nimeni nu este considerat vinovat până la Judecata de Apoi. Doar judecata aceasta poate dovedi pe cineva vinovat de vreo faptă penală.
  Art. 4. Dacă cineva este anchetat sau condamnat, acesta va fi amnistiat sau grațiat, conform Protocolului Belina.
 • 0 (2 voturi)    
  Faceti-va bagajele (Luni, 18 iunie 2018, 16:31)

  Muncitorul [utilizator]

  Tara a devenit local 1 in lume pt infractionalitate. Mafioti de pretutindeni, granitele sunt deschise. Interesant experiment! Fiecare sa-si procure pistoale si topoare. La miezul noptii iesim, furam si macelarim tot ce avem in cale! Unreal tournement in realitate!


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version