Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a fost intrebat, marti, dupa sedinta BPN, referitor la discutia dintre Viorel Hrebenciuc si Dan Sova cu privire la succesiunea in PSD, daca este interesat de sefia partidului, el aratand ca, daca lucrurile continua "asa", nu va mai fi interesat, potrivit Mediafax.

Liviu DragneaFoto: HotNews / DP

"Daca mai continua lucrurile asa, nu o sa ma mai intereseze (functia de presedinte al PSD, n.r.). Ma intereseaza sa ajunga Victor Ponta presedintele Romaniei. Chiar cred ca avem nevoie. Asta ma intereseaza. Restul... din ce in ce mai putin", a raspuns Dragnea.

El a aratat ca nu l-a intrebat pe Dan Sova, in BPN, despre afirmatiile facute in discutia cu Hrebenciuc despre sefia viitoare a partidului.

Intrebat daca l-a intrebat pe Sova ce a fost cu discutia despre sefia partidului si daca i-a cerut explicatii in acest sens, Dragnea a raspuns: "Nu. Trebuia? Doamne fereste, eu nu sunt procuror".

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a fost anuntat, luni, de procurorii DNA ca este urmarit penal intr-un nou dosar, in care este acuzat de instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, trafic de influenta, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si cumparare de influenta.

Potrivit DNA, Hrebenciuc ar fi aflat informatii din interiorul DNA cu ajutorul fostului sef al Serviciului Protectie si Paza (SPP) Dumitru Iliescu, acesta cerand si obtinand de la un angajat al Directiei informatii despre interceptarea deputatului.

In acelasi dosar, Dan Sova este urmarit penal pentru trafic de influenta.

Potrivit procurorilor, in 17 octombrie, Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputatilor, membru al Comitetului Executiv National al partidului si vicepresedinte al Camerei Deputatilor, i-ar fi cerut senatorului Dan Sova sa initieze o propunere legislativa privind amnistia si gratierea unor pedepse.

Viorel Hrebenciuc i-ar fi promis lui Sova, in schimbul interventiilor sale, ca il va sprijini sa obtina functia de presedinte al partidului din care cei doi fac parte, in dauna altor doi posibili contracandidati.

Viorel Hrebenciuc i-a promis lui Dan Sova, daca acesta il ajuta cu abrogarea unui articol care il incrimineaza, sprijin la sefia PSD in defavoarea lui Liviu Dragnea si Valeriu Zgonea, deputatul spunandu-i senatorului, intr-o discutie interceptata: "Sa nu fie Liviu! (...) Ma focusez pe tine".

Potrivit anchetatorilor, influenta lui Hrebenciuc asupra lui Sova este confirmata, potrivit unui alt fragment de discutie, de modul in care deputatul i se adreseaza senatorul, de raportul de autoritate dintre cei doi si de modul in care purtatorul de cuvant solicita sprijin pentru obtinerea sefiei PSD. In acelasi context, Hrebenciuc i-a promis lui Sova ca va convinge mai multi membri ai PSD aflati in sfera sa influenta sa il sustina pentru presedintia partidului.

"HREBENCIUC VIOREL: Sigur, e corect asa. Si cum am vorbit cu tine la faza cu presedintele si modernizezi putin - adica sa mai fie si activitate la partid. Clar ca te impui. Orice aproba partidul. Ai forta imensa, Dane, asculta ce spun! Nu sunt nebun. Cel mai mare partid! Solid, e solid, asculta-ma ce spun! Nu conteaza ca dispare un baron sau altul, nu conteaza, Dane!

SOVA DAN: Partidul merge.

(...)

SOVA DAN: In legatura cu epoca post Victor, toata lumea cu care am vorbit, toata lumea merge cu mine. Nu il vor pe Liviu in primul rand.

HREBENCIUC VIOREL: Asta este problema.

SOVA DAN: Este negativ.

HREBENCIUC VIOREL: Boss, pentru mine, cum sa-ti spun tie, sa nu fie Liviu! In rest, nu am o problema, practic si normal ca ma focusez pe tine, stii".

Citeste si: