Traian Basescu a felicitat joi conducerea Partidului Miscarea Populara (PMP) pentru rezultatul de la alegerile europarlamentare si a spus ca PMP este singurul partid care face opozitie reala. Dupa ce a criticat PDL pentru compromisul facut prin "predarea la PNL", Basescu a spus ca "PMP a fost eliminat de epavele celor doua partide (PNL si PDL - n.red.)". Presedintele Basescu s-a aratat "gata sa o iau de la capat, in aceleasi conditii, ba chiar mai grele.

"Va rog sa va considerati o barcuta abia lansata la apa care se poate transforma intr-un pachebot care poate traversa Atlanticul", a spsu Basescu conducerii PMP in cadrul unei dezbateri organizate de Fundatia Miscarea Populara la Palatul Parlamentului.

La dezbatere au participat Cristian Diaconescu, seful Fundatiei Miscarea Populara, si Elena Udrea, presedintele PMP.

Cit despre rezultatul obtinut la europarlamentare (6,2%, mai putin decit independentul Mircea Diaconu), Basescu a spus ca a anticipat rezultatul si a gasit o explicatie prin lipsa structurilor din teritoriu: "Am anticipat rezultatul pentru ca nu aveti structuri teritoriale. Va trebui gasita o solutie. Dar liberalii trebuie sa stie, mai ales dupa ce au probat saptamana trecuta ca pot intra oricind intr-o alianta conceptuala cu PSD, trebuie sa declare clar ca regreta vara anului 2012. Sinteti izolati de compromisul peste limite admisibile al 2 partide care nu si-au atins obiectivele la europarlamentare".