Premierul Victor Ponta a declarat astazi, intrebat daca ministrul Educatiei va face obiectul discutiilor privind o eventuala remaniere, ca "unele lucruri au fost bune, altele mai putin bune. Nu vreau sa ma pronunt eu decat la final. Deocamdata, insa, responsabilitatea domnului Pricopie (...) este ca aceste proceduri esentiale pentru sistemul de educatie preuniversitara sa se desfasoare cat mai bine", relateaza Mediafax. Ponta a sustinut ca i-a cerut ministrului Remus Pricopie sa ramana la Bucuresti, in loc sa fie prezent la sedinta CExN al PSD, la Orastie, ca "sa se ocupe, ca avem bacalaureatul".

Premierul Victor Ponta a fost intrebat luni, 30 iunie, daca in cadrul sedintei Comitetului Executiv al PSD de la Orastie se va discuta despre o eventuala remaniere a ministrului Educatiei, Remus Pricopie. "Pe surse sunt tot felul de lucruri. Pe mine ma intereseaza cum se termina testele nationale si bacalaureatul", a raspuns seful Executivului, citat de Mediafax.

Ponta a afirmat ca "unele lucruri au fost bune, altele mai putin bune. Nu vreau sa ma pronunt eu decat la final. Deocamdata, insa, responsabilitatea domnului Pricopie - asta am si vorbit cu el si zilele trecute si vorbesc si zilele acestea - este ca aceste proceduri esentiale pentru sistemul de educatie preuniversitara sa se desfasoare cat mai bine".

Premierul a sustinut ca la sedinta Comitetului Executiv al PSD de la Orastie "sunt prezenti cei mai multi dintre ministri, mai putin domnul Pricopie, caruia eu i-am cerut sa ramana la minister si sa se ocupe, ca avem bacalaureatul, o chestie mai importanta decat orice intalnire a noastra", transmite Mediafax.

Victor Ponta a venit, luni dimineata, in jurul orei 11.00 la Orastie, la sedinta informala a CExN al PSD.

In ceea ce priveste cererea parintilor ca lucrarile de la Evaluarea Nationala sa fie recorectate, la proba de Limba romana, Victor Ponta a declarat: "Am vazut, m-am uitat, vreau sa va spun ca vreau sa vad ce spun specialistii. Sigur, si eu sunt parinte si intotdeauna, daca copilul meu nu ia o nota de care sa fiu multumit, as vrea altceva. Vreau sa ma uit sa vad totusi ce spun specialistii, pentru ca nu pot sa decid eu politic asa ceva, nici nu ar fi bine", potrivit agentiei de presa citate.

Citeste si: