Dupa ce Victor Ponta a postat marti pe contul lui de Facebook o inregistrare video intitulata "Draga Crin", in care il anunta ca "USL traieste", Partidul national Liberal ii raspunde liderului PSD tot printr-un mesaj video in care il acuza pe acesta ca si-a incalcat toate promisiunile facute oamenilor si nu a dorit decat sa influenteze Justitia, sa imparta bani baronilor locali si sa-i protejeze in fata legii.

"Draga Victor, cand am facut USL am promis oamenilor ca vom schimba Romania si politica ei. Am promis oamenilor ca vom schimba sistemul lui Basescu si nu ca vom negocia procurorii si judecatorii. Am promis oamenilor ca vom fi transparenti, nu ca vom trece pe sub mana porturile in proprietatea baronilor locali. Am promis oamenilor ca vom respinge proiectul "Rosia Montana", iar tu ai vrut sa-l treci prin ordonanta de urgenta. Am promis dreptate pana la capat, nu protectie pentru baroni. Am promis oamenilor ca o vor duce mai bine, nu ca ii vom pacali cu statistici. Noi mai stim ce am promis, tu ai uitat. De aceea USL nu mai traieste.", se arata in continutul mesajului video al PNL.

Biroul Eelectoral Centra a continuat marti sa confirme decizii ale birourilor electorale judetene privind interdictia ca PSD sa foloseasca acronimul USL in campania electoarala. BEC a decis marti respingerea contestatiei formulate de PSD Giurgiu impotriva deziei BEJ Giurgiu din 17 mai, "cu privire la admiterea plangerii formulate de PNL Giurgiu prin care solicita inlaturarea materialelor ce contin trimiteri explicite la USL si interzicerea utilizarii de catre Alianta PSD-UNPR-PC a insemnelor USL fara acordul PNL".

Decizii similare a luat BEC, marti, si pentru judetele Maramures si Calarasi. Duminica, Biroul Electoral Central a confirmat decizii similare ale birourilor judetene din Covasna si Satu Mare, impotriva afiselor PSD.

Campania electorala a PSD a starnit ironiile adversarilor sai, dupa ce un blogger a descoperit ca sub sloganul "Mandri ca suntem romani!" social-democratii foloseau de fapt imagini din Belarus si Polonia.

Potrivit blogului AurasMihai.ro, fotografiile din afisele PSD erau cumparate de pe site-ul specializat shutterstock.com.

Nicolas Sarkozy a fost victima unei gafe similare, in campania din 2012, cand s-a descoperit ca afisul sau de campanie, care il prezenta, cu privirea senina, in fata unei mari calme, nu a fost facuta in Franta, ci in Grecia.

Pozele au fost descoperite de Flavius Butunoiu.

In urma acestui scandal, PSD a reclamat la Consiliul National al Audiovizualului postul B1TV, care a prezentat dezvaluirile de pe bloguri, insa, in cele din urma, social-democratii si-au retras plangerea.

Dupa fotografiile din Belarus, PSD a recurs in campania electorala pentru europarlamentare si la domnitorul Mihai Viteazul, a carui statuie a fost afisata pe bannerele social-democrate.

Mesajul lui Ponta pentru Crin Antonescu