Premierul Victor Ponta a explicat marti ca functia de secretar general adjunct al guvernului este una "cu caracter strict administrativ" si nu agreeaza ideea ca cei care ocupa astfel de functii sa faca declaratii publice.

"Secretarul general al guvernului si secretarul adjunct nu pot sa exprime pozitii publice, se presupune ca sunt ale mele si ale guvernului. In numele guvernului vorbesc eu si purtatorul de cuvant, nu altcineva", a raspuns Victor Ponta, intrebat de ziaristi, la Bruxelles, care au fost motivele demiterii liberalului Dan Mihalache din aceasta functie.

Primul ministru a precizat ca demiterea acestuia nu are nicio legatura cu solicitarea formulata luni de presedintele Traian Basescu, care ceruse demiterea celor patru membri ai guvernului acuzati de ANI de incompatibilitate, printre care se afla si Dan Mihalache.

"Am semnat documentul ieri dimineata (inaintea declaratiei sefului statului, care a fost facuta in cursul serii, n.r.), deci nu are nicio legatura cu solicitarea dl presedinte", a precizat Victor Ponta.