Salariile bugetarilor ar putea creste in aprilie sau mai 2012 cu 4% - 5%, iar pensiile vor fi indexate cu rata inflatiei. Scenariul a fost prezentat, la RFI, de Marian Sarbu, presedintele UNPR, formatiune aflata in coalitia de guvernare.

Liderul Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Marian Sarbu, spune ca majorarea salariilor si a pensiilor in aprilie-mai este "posibila". "Ideea de a cheltui in mare masura exact atat cat ti-ai propus reprezinta o forma de garantie, pentru ca in cazul in care situatia economica o va permite, si ma refer cu precadere la zona euro, de care depinde in mare masura exportul romanesc, atunci vom putea eventual sa acordam ceva in plus pentru consum, ma refer la o eventuala crestere a salariilor in sectorul bugetar si o posibila indexare a pensiilor, probabil dupa luna aprilie, inceputul lui mai", afirma presedintele UNPR.

"Eu am aceasta speranta si avand in vedere ca acest acord interguvernamental la nivel european, de care se discuta atat de mult in aceasta perioada nu a avut influenta asupra bugetului nostru pe anul viitor, principalii indicatori economici ramanand in limitele pe care noi ni le-am propus inainte de aparitia acestui acord interguvernamental, atunci si temele pe care ni le-am propus inainte, inclusiv posibila indexare a pensiilor si cresterea salariilor bugetarilor, in functie de situatia economica raman posibile", explica Marian Sarbu.

Continuarea pe www.rfi.ro.