Paisprezece membri ai PSD Petrosani au semnat un manifest prin care isi exprima sprijinul pentru Mircea Geoana anuntand, de asemenea, ca il vor urma in noul partid, informeaza Mediafax. Unul dintre ei, Constantin Alexandrescu, si-a inaintat duminica demisia din partid.

"Excluderea lui Mircea Geoana este o pata neagra pe istoria PSD care nu va putea fi corectata decat printr-un congres care sa repare greseala facuta. PSD a renuntat la democratie, iar liderii sai actuali la demnitate pentru a contrasemna santajul lui Ponta care i-a amenintat ca daca se va ajunge la congres ei nu vor mai ajunge presedinti", se arata in manifestul citit, duminica, de grupul protestatar in timpul unei conferinte de presa.

"Victor Ponta a imprumutat modelul baronilor locali din PSD. Ce incredere am mai putea avea in Victor Ponta, Negoita, Banicioiu, Rizea, Sova? Poate fi lasata tara pe mana unor astfel de oameni cu uriase probleme de imagine?", se arata in manifest.

In cadrul conferintei, semnatarii prezenti au precizat ca nu se mai regasesc in PSD si ca il vor urma pe Mircea Geoana in noul proiect politic. Unul dintre semnatarii manifestului, Constantin Alexandrescu, fost sef de campanie PSD la alegerile prezidentiale, si-a anuntat public demisia din PSD Petrosani. Semnatarii documentului sustin si ca jumatate dintre membrii PSD Petrosani vor parasi partidul.

Presedintele PSD Petrosani, Ioan Rus, a declarat ca nu a fost anuntat de intentiile grupului de manifestanti. "Odata ce si-au exprimat intentia de a il urma pe Mircea Geoana inseamna ca sunt cu un picior in afara partidului. Nu pot fi membri in doua formatiuni politice. Saptamana viitoare voi convoca Comitetul Executiv al PSD Petrosani pentru a lua o decizie in ceea ce ii priveste", a spus Ioan Rus.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a fost exclus marti seara din PSD. PSD a depus, miercuri, la Senat, o solicitare de revocare si inlocuire a lui Geoana din functia de presedinte al Senatului. Geoana a raspuns, miercuri, in plen ca "​revocarea presedintelui Senatului nu este constitutionala. Propunerea dumneavostra este nula, nu are acoperire statutara si constitutionala".

Dupa excluderea din partid, Mircea Geoana a anuntat ca se pregateste pentru un nou proiect politic. Potrivit surselor Hotnews.ro, decizia luata in sedinta Comitetului Executiv era asteptata de catre fostul presedinte PSD, acesta lucrand intens in ultima perioada la o noua structura politica. Totodata, in urmatoarele zile se asteapta o serie de demisii din PSD la nivel parlamentar, apropiati ai lui Mircea Geoana si chiar plecarea lui Marian Vanghelie, sustin sursele citate. De altfel, presedintele organizatiei de Giurgiu Adrian Popescu, un apropiat al lui Marian Vanghelie, si-a anuntat demisia din PSD dupa sedinta CEX.

Deputatul PC Florentin Gust a anuntat, miercuri, ca va parasi Uniunea Social Liberala (USL), ca urmare a excluderii lui Mircea Geoana din PSD. Gust a adaugat ca a vorbit cu mai multi membri ai PSD Dolj, iar, in urmatoarea perioada, mai multi dintre ei intentioneaza sa demisioneze din partid si sa infiinteze o"miscare nationala".

Citeste si: