​"​Revocarea presedintelui Senatului nu este constitutionala. Propunerea dumneavostra este nula, nu are acoperire statutara si constitutionala", a afirmat, miercuri, presedintele Senatului, Mircea Geoana, in plen, dupa ce PSD a depus o cerere de revocare a sa din aceasta functie.

Mircea GeoanaFoto: Agerpres

UPDATE 3: Sedinta plenului Senatului a fost suspendata dupa ce Mircea Geoana a refuzat sa supuna la vot revocarea sa. La ora 12:00 este programata o sedinta a Biroului Permanent.

UPDATE 2: Mircea Geoana: "Cererea de revocare nu este admisibila, regulamentul se refera la membrii Biroului Permament. Presedintele Senatului are un statut distinct. Institutia revocarii presedintelui Senatului nu exista. Pot fi indepartat de la conducerea Senatului doar daca imi dau demisia sau daca incalc grav Constitutia. Nu este cazul. Oamenii astia au o furie oarba, daca vor sa dea jos omul numarul 1 si omul numarul 2 in stat, e clar ca nu au mare lucru in cap."

"Prima oara au invocat o asa-zisa rocada intre mine si un coleg de la PSD, iar astazi incearca o propunere care nu are niciun fel de acoperire legala si constitutionala. Acest statut se refera explicit la membrii Biroului Permanent si nu la presedintii Camerelor. Curtea Constitutioanala a aratat ca presedintii Camerelor sunt alesi pe durata intregului mandat. Singurul motiv de schimbare este incalcarea grava, de catre presedintele Senatului, a unor acte din Constitutie, ceea ce nu este cazul. Presedintele Senatului nu poate fi revocat si nu i se poate retrage sprijinul politic, pentru ca nu este un simplu membru al Biroului Permanent. Pe niciun temei, solicitarea nu are baza. In plus, grupul politic care m-a propus la sefia Senatului - PSD+PC - astazi nu mai exista. In continuare imi voi apara dreptul si dreptatea", a adaugat Mircea Geoana.

"Tare as vrea sa ii vad pe cei de la PSD cu Roberta Anastase presedinte interimar, numarand voturile", a mai spus Mircea Geoana, adaugand ca excluderea sa din PSD a fost "o samavolnicie, o vendeta politica".

"Vreau sa va spun ca sunt foarte multi senatori in grupurile parlamentare care imi dau dreptate. Ma voi consulta cu juristii Senatului", a incheiat Geoana.

UPDATE 1: G. Frunda (UDMR), la tribuna Senatului: "Solutia impartiala este suspendarea sedintei si convocarea Biroului Permanent".

Reactia lui Mircea Geoana vine dupa ce PSD a depus, miercuri, la Senat, o solicitare de revocare si inlocuire a lui Geoana din functia de presedinte al Senatului, dupa ce el a fost exclus, ieri, din partid.