Rafila și Streinu Cercel sunt capete de listă parlamentară la PSD. Șoc și groază. Rafila și Streinu Cercel ne-au fost faruri în ceața COVID-ului. Mintea lor descâlcea, pentru noi, ce-i bine și ce e rău în frica epidemiologică. Au dreptul ei să candideze pentru PSD? Da. Au dreptul ei să-și folosească imaginea cum vor? Da.

Rafila si Streinu CercelFoto: Colaj foto

Ori de aici trebuie pornit. Libertatea nu are doar un Dumnezeu, nu. Are câți dumnezei vrea ea, că de asta-i libertate. Libertate de opțiune, libertate de expresie, libertate în toate direcțiile. Deci, ei trebuie lăsați în apele lor. Acum le descoperim trecutul securist (Rafila), acum le scoatem pe nas licitațiile, modernizările, finanțările stranii (Streinu Cercel). Dar, atenție, ei așa au fost mereu. Fiecare dintre ei și-au plimbat trecutul și dosarele penale pe sub ochii noștri. Și prea puțini au sărit la gâtul lui Streinu Cercel și al lui Institut Balș și nimeni n-a sărit la Rafila. Opțiunea lor e liberă, trecutul lor este transparent abia acum.

Bun, și cu asta ce-am făcut? Mai nimic.

Avea sens să știm că Rafila avea un tată lucrător în aparatul de Securitate, să știm în plină pandemie? Clar, nu. Lăsați, domle, oamenii în pace să candideze!

Să privim însă în altă parte.

Prima oprire este nemuritoarea M--e PSD. Cum se împacă Rafila și Streinu Cercel cu acest episod de pe buza și din inima PSD-ului? Această m-i- a doborât un guvern PSD, nu? S-au șters Ciolacu și ai lui de acest episod de înțelepciune populară? N-au cum. Rafila și Streinu Cercel ignoră personal acest moment, iar Ciolacu speră ca locurile dăruite celor doi onorabili să șteargă m-- de pe buza PSD. Este un exercițiu de imagine, nu? Au toată libertatea Rafila și Streinu Cercel să șteargă m--- asta? Da. Normal. Logic. Atunci îndemnul este: la bureți, băieți!

Să privim apoi și mai bine. Streinu Cercel și Rafila sunt buni pe COVID într-un partid plin de covizi ca Buzatu, care nu prea crede în așa ceva. Buzatu nu-i singurul necredincios. Buzatu însă e model și îndemn pentru credincioșii în dacisme și teorii reptiliene. Pentru și cu acești reptilieni în frunte PSD a doborât pas cu pas toate măsurile sanitare COVID pe care le semnaseră/cu care erau de acord Rafila și Streinu Cercel. Cum care măsuri? Alea contestate la Curtea Constituțională. Unde spitalele erau socotite pușcării, unde infectații puteau să plece din spital când vroiau. Aceea măsură prin care PSD a dat drumul la covizi în lume. Avea dreptul PSD să ne infecteze? Oho, cum să nu. Avea discernământ PSD atunci? Oho, cum să nu. PSD a acționat împotriva bunului simț anticovid promovat de Rafila și Streinu Cercel? Cred că da. Ce-au zis Streinu și Rafila? Eh, politicieni... acum sunt politicieni.

Au toată libertatea Rafila și Streinu Cercel să fie duplicitari? Da. De ce nu? Cine-i împiedică? Pe de o parte au susținut internarea pentru a ține în frâu infectarea, pe de altă parte au TĂCUUT cum au putut și ei când PSD a făcut harcea parcea România, amestecând bolnavii cu sănătoșii. Au toată libertatea Rafila și Streinu Cercel să tacă când se amestecă bolnavii cu sănătoșii? Da. Aha, pot spune cei doi că a fost politică și ei nu se amestecă în politică. Acum au intrat, inocenți, în politică. În jocul reptilienilor.

Și-n sfârșit un ultim argument al libertății și inocenței celor două capete de listă PSD la parlamentare. Ani de zile au funcționat în sistem. Cunosc sistemul, puteau să-l reformeze din interior de ani de zile. Rafila a tot fost prin Comisia PSD de Sănătate și, decent, a tot avut poziții, așa a ajuns în fruntea OMS Ro. Streinu Cercel și-a construit propriul bastion al fericirii la Institutul Matei Balș. Cariere. Ce să le spui? Nimic. În ciuda sistemului și-au construit propriile jucării. Au ignorat în fapt Sistemul sau, mai bine zis, au profitat de inerția lui, incompetența lui. Care-i viitorul? Cei doi renumiți doctori doboară sistemul? Dece? Păi, le-a mers bine în Sistem. Reformează? Poate.

Ce vor face? Or să tacă, cred. Or să-și dea demisia. Cum au tăcut și-n cazurile zise mai sus. De acum vine Covid-ul valul 2. Or să tacă. Sau și-or da demisia dezamăgiți. Și cum sunt în PSD și în Parlament, în locul lor vorbesc alde Ciolacu și alde Buzatu. Reptilienii le vor înghiți limba.