Prințul Harry și soția sa Meghan Markle au negat în acest weekend, prin purtătorul de cuvânt, că serialul lor documentar, produs pentru Netflix, ar contrazice decizia lor de a se distanţa de obligaţiile lor regale, relatează Buzzfeed și News.ro.

Printul Harry si Meghan Markle vor avea un documentar despre ei pe NetflixFoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Unii jurnalişti au considerat că serialul lor de pe Netflix, disponibil de miercuri, contrazice decizia de a se retrage din familia regală. Cuplul a reacţionat prin purtătorul de cuvânt.

„Declaraţia lor prin care au anunţat decizia de a se distanţa de familia regală nu menţionează nimic despre confidenţialitate şi subliniază dorinţa lor de a-şi continua rolurile şi îndatoririle publice”, a declarat Ashley Hansen pentru The New York Times.

Comentariile sale amintesc de unele făcute anterior, prin care cuplul a transmis prin vocea purtătorului lor de cuvânt că „nu au citat niciodată confidențialitatea drept motiv pentru a se retrage”.

Documentarul Netflix a atras critici puternice în Marea Britanie

Un deputat conservator britanic, Bob Seely, a anunţat, de asemenea, săptămâna trecută că doreşte să depună un proiect de lege în parlament prin care Harry şi Meghan să nu mai deţină titluri regale.

Deputatul din Insula Wight a declarat că a decis asupra proiectului de lege cu mult înainte ca documentarul să fie lansat, spunând că declaraţiile publice ale lui Harry sunt „o problemă politică”, la doi ani după ce s-a despărţit de familia regală.

Acest serial, prin care ei îşi reglează conturile cu tabloidele britanice şi înfăţişează un Regat rasist şi intolerant, a atras critici puternice în Marea Britanie.

Potrivit cifrelor BBC, lansarea documentarului a atras 2,4 milioane de telespectatori în Marea Britanie pentru primul episod difuzat săptămâna trecută.

În primele trei episoade ale seriei prințul Harry și Markle au făcut o serie de dezvăluiri, ea amintindu-și prima ei amenințare cu moartea, în timp ce Harry a povestit despre cum se deghiza la întâlnirile lor.

Cuplul regal a șocat opinia publică din Marea Britanie în ianuarie 2020 când a anunțat că renunță la îndatoririle regale pentru a se muta în Statele Unite alături de fiul lor, Archie.