Prințul britanic Harry și soția sa Meghan au respins criticile aduse unui documentar despre viețile lor, purtătorul lor de cuvânt spunând că cuplul nu a invocat niciodată confidențialitatea drept motiv pentru a se retrage din familia regală, relatează Reuters.

Prințul Harry si Meghan dezvaluie fotografii personale in documentarul care poate fi vazut pe NetflixFoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

În primele trei episoade ale mult așteptatului documentar, cuplul - ducele și ducesa de Sussex - a făcut o serie de dezvăluiri, Meghan amintindu-și prima ei amenințare cu moartea, Harry povestind despre cum se deghiza la întâlnirile lor, dar au fost făcute publice și filmări cu fiul lor Archie.

Lansarea documentarului, care, conform cifrelor citate de BBC, a atras 2,4 milioane de telespectatori în Marea Britanie pentru primul episod în ziua în care a fost lansat, i-a determinat pe unii să critice cuplul pentru faptul că anterior Meghan și Harry s-au plâns energic de intruziunea presei.

Cu toate acestea, un comunicat emis de secretarul de presă al cuplului a respins această linie de critică.

„Ducele și ducesa nu au citat niciodată confidențialitatea drept motiv pentru a se retrage”, se arată în declarație, care subliniază că aceasta este o narațiune distorsionată, potrivit BBC.

„Ei aleg să-și împărtășească povestea, în condițiile lor, și totuși presa tabloidă a creat o narațiune complet neadevărată care pătrunde în presă și în opinia publică”.

Reuters a cerut o copie a declarației, care a fost raportată și de alte instituții de presă.

Declarația a evidențiat că nici Harry, nici Meghan nu au menționat confidențialitatea atunci când s-au retras din îndatoririle regale în ianuarie 2020 și și-au exprimat dorința de a-și continua rolurile și îndatoririle publice.

Declarația lor din 2020 nu a oferit un motiv pentru decizia de a se retrage în calitate de membri ai familiei regale.

La câteva zile după decizie au emis un avertisment cu privire la hărțuirea la care sunt supuși de către paparazzi.

Acest lucru a făcut un ecou al criticilor din 2019, când Harry a spus că a simțit că soția sa s-a confruntat cu „bullying” din partea unor tabloide similare cu cea cu care s-a confruntat mama sa, Prințesa Diana, care a murit într-un accident de mașină în 1997, în timp ce încerca să scape de fotografii paparazzi.

Cuplul a rupt legăturile cu cele mai mari patru tabloide din Marea Britanie și a dat în judecată cu succes o serie de publicații.

Citește și:

Conservatorii britanici cer deposedarea lui Harry și Meghan de titlurile nobiliare