Departamentul de pompieri din Berlin a declarat joi stare de urgenta in capitala germana dupa ce mai mult de 180 de persoane au fost ranite in urma cazaturilor pe gheata, transmite Reuters. Aeroporturile din capitala Germaniei au fost nevoite sa anuleze numeroase zboruri.

Gheata in fata Portii BrandenburgFoto: Agerpres

"Brigada de pompieri a declarat stare de urgenta la ora locala 08.40 din cauza asfaltului alunecos, care a determinat un numar crescut de operatiuni de salvare", se precizeaza pe pagina de internet a pompierilor din Berlin.

Pompierii au afirmat ca au primit cu 50% mai multe solicitari de interventie si de ajutorare a persoanelor ranite decat se inregistreaza intr-o zi obisnuita.

Transportul public din Berlin a fost afectat in timpul orelor de varf de dimineata, iar pietonii au fost nevoiti sa foloseasca soselele pentru a nu aluneca pe trotoarele acoperite cu gheata.

Timp de doua ore, niciun avion nu a aterizat sau decolat pe aeroportul Tegel din Berlin. 15 zboruri au fost anulate. De asemenea, la aeroportul Schoenefeld s-au inregistrat intarzieri ale zborurilor, echipele de interventie fiind nevoite sa curete gheata de pe piste.

Reuters precizeaza ca gheata a provocat numeroase accidente rutiere si in alte zone din Germania.