Air France si-a anulat sambata noapte un al patrulea zbor pe ruta Brazilia - Franta in nu mai putin de o saptamana, de data aceasta din cauza unor probleme tehnice, potrivit companiei aeriene, relateaza AFP. Zborul 445 se afla pe acelasi traseu Rio-Paris ca si aparatul Air France prabusit anul trecut in Oceanul Atlantic.

"In urma unei inspectii asupra aeronavei Airbus A330-200 s-a descoperit o defectiune electrica, fortand anularea zborului 445, de la Rio de Janeiro la Paris", a anuntat Air France.

Cursa va fi reluata duminica, avionul urmand sa decoleze, cu toti cei 170 de pasageri la bord, la ora locala 23.00 (ora 02.00 GMT, luni), a precizat pentru AFP un reprezentant al companiei.

Joi, 227 de calatori si-au petrecut noaptea in Sao Paolo, dupa ce au fost descoperite avarii in fuselajul avionului cu care zburau, cursa fiind reprogramata pentru ziua urmatoare.

Cu doua zile mai devreme, un Boeing 747 al Air France, care a decolat din Rio de Janeiro si se indrepta spre Paris, a fost obligat sa revina pe aeroport, dupa doua ore si jumatate de zbor, din cauza defectarii toaletelor.

Si sambata trecuta, un alt aparat al companiei Air France ce efectua o cursa Rio de Janeiro-Paris, avand 405 pasageri la bord, a fost nevoit sa aterizeze de urgenta pe un aeroport din nord-estul Braziliei, la circa 30 de minute de la decolare, din cauza unei alerte false cu bomba.

Acest sir de curse anulate survine dupa catastrofa aviatica din iunie 2009, cand un avion Airbus A330 apartinand Air France, care circula pe ruta Rio-Paris, s-a prabusit in ocean, provocand moartea tuturor celor 228 de persoane aflate la bord. Autoritatile nu au reusit sa determine o cauza exacta a tragediei, cea mai grava din istoria de 75 de ani a companiei Air France.