Mai multe tancuri israeliene au patruns vineri in Fasia Gaza, dupa confruntari cu militantii palestinieni, soldate cu moartea a doi militari israelieni, sustin martori oculari israelieni. Potrivit acestora, tancurile si buldozerele se indreapta catre orasul Khan Younis, relateaza Mediafax, citand BBC News.

Potrivit sursei citate, acestea ar fi primele confruntari soldate cu moartea unor militari israelieni dupa incheierea ofensivei din Gaza, cu mai mult de un an in urma. Martorii au adaugat ca fortele navale israeliene au deschis focul asupra litoralului Fasiei Gaza.

Israelul afirma ca incidentele s-au declansat dupa ce militarii israelieni au trecut in Fasia Gaza, unde localizasera mai multi militanti care amplasau explozibili la granita. Surse din Gaza au precizat ca militantii ar fi incercat sa captureze un soldat israelian.

Armata israeliana a anuntat ca doi militari si-au pierdut viata in urma confruntarilor, iar alti doi au fost raniti, incidentul soldandu-se si cu moartea a doi palestinieni. Uciderea celor doi militari a fost revendicata de gruparea islamista Hamas, care controleaza Fasia Gaza.