Un festival hindus in care sute de mii de animale vor fi sacrificate se va desfasura in Nepal conform planului initial, in ciuda protestelor gruparilor ecologiste, transmite AP, citand surse din partea organizatorilor.

Mii de hindusi din Nepal si India iau parte la festivalul Gadhimai, desfasurat o data la cinci ani in sudul Nepalului. Peste 200.000 de bivoli, porci, capre, gaini si porumbei vor fi sacrificati in 24 si 25 noiembrie.

Organizatorii au afirmat ca nu vor ceda "interferentelor" venite din partea organizatiilor de aparare a drepturilor animalelor si grupurilor religioase, care au desfasurat proteste in capitala Katmandu si in districtul Bara, unde se va tine festivalul. "Nu ne vom opri acum traditia veche de secole. Acestea sunt religia, credinta si traditia noastra si le vom continua indiferent ce se intampla", a spus Motilal Kushwa, reprezentant al organizatorilor.

Participantii sustin ca sacrificarea animalelor in cinstea zeitei Gadhimai va pune capat relelor si va aduce prosperitate. Criticii sustin insa ca uciderea animalelor este barbara si cruda. Printre cei care critica omorarea animalelor se numara si Ram Bahadur Bamjan, considerat de multi reincarnarea lui Buddha. El va vizita festivalul si va cere participantilor sa nu mai omoare animale.

Un oficial local a declarat ca in zona au fost trimisi sute de politisti pentru a mentine securitatea iar autoritatile nu se asteapta sa apara probleme.