Cel puţin opt persoane au murit şi 84 au fost rănite luni dimineaţă, într-o explozie la un terminal petrolier din capitala Guineei, Conakry, a anunţat un responsabil din poliţie, potrivit Reuters și Agerpres.

ExplozieFoto: ANP / Alamy / Alamy / Profimedia

Bilanţul este unul provizoriu, a mai precizat sursa citată, adăugând că se lucrează la izolarea incendiului.

Explozia de la terminalul petrolier a zguduit districtul administrativ Kaloum din centrul Conakry, pulverizând geamurile mai multor clădiri din apropiere şi determinând sute de oameni să părăsească zona, potrivit unui martor citat de Reuters.

Incendiul care s-a declanşat şi fumul dens negru puteau fi văzute de la mai mulţi kilometri depărtare, în timp ce mai multe camioane de pompieri se îndreptau spre locul exploziei, escortate de soldaţi şi de poliţie.

AFP, care citează guvernul din Guineea, relatează că şcolile au fost închise luni, iar muncitorilor li s-a cerut să rămână acasă după declanşarea incendiului în principalul depozit de carburant al ţării de la Conakry.

„Muncitorii din sectorul public şi privat sunt invitaţi să rămână acasă” şi „unităţile şcolare publice şi private vor fi închise”, a anunţat guvernul într-un comunicat.

Incendiul „de origine necunoscută” s-a declanşat în cursul nopţii şi „amploarea şi consecinţele sale ar putea avea impact direct asupra populaţiei”, a mai precizat sursa citată, potrivit AFP.