Hong Kong: 47 de activiști pro-democrație, puși sub acuzare în baza legii securității naționale
În urmă cu o lună, o razie a poliţiei a dus la 55 de arestări, inclusiv ale unor activişti marcanţi. Dintre aceştia, majoritatea au fost inculpaţi pentru "conspiraţie în vederea comiterii unor acte de subversiune".
Pe listă se află foşti deputaţi, cadre universitare, avocaţi, lucrători sociali şi mai mulţi militanţi tineri.
Anul trecut, guvernul de la Beijing a impus în Hong Kong legea securităţii, ca reacţie la dezordinile provocate de cele câteva luni de proteste din 2019. A fost cea mai mare criză politică după revenirea sub guvernare chineză a fostei colonii britanice, în 1997.
China şi-a înăsprit în 2020 controlul asupra Hong Kongului, care beneficiază oficial de o largă autonomie.
Legea securităţii adoptată în iunie fără dezbateri în Consiliul Legislativ din Hong Kong prevede patru tipuri de infracţiuni: subversiune, secesiune, terorism şi complicitate cu forţe străine. Pedepsele pot merge până la închisoare pe viaţă. (Sursa: Agerpres)

Guvernul ia în calcul „un statut special” pentru restaurante: Dacă își vor vaccina tot personalul să nu mai fie legați de rata de incidență
Din primăvară până-n toamnă, pandemia a dus la creșterea de 4 ori a românilor descurajați în a-și găsi un job
Trei scenarii pe termen scurt ale mediului de afaceri. De ce nu vor scădea prețurile la imobiliare și la cât ar putea ajunge euro
VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
Dar USA incepuse sa lupte concret si dur contra Chinei comuniste in timpul primului mandat Trump.
Beijingul a fost foarte satisfacut de "victoria" candidatului stangii americane, apropiat ideologic de "globalismul" atat de profitabil pt China.
In ultimele saptamani tari precum China, Rusia, Iran, Turcia, au luat masuri si au facut declaratii foarte clare de provocare, semn ca evalueaza corect slabiciunea regimului instaurat la Washington de oligarhia globalista.
E greu sa fii credibil in a "condamna" China pentru arestari ale unor opozanti politici, cand tu esti un guvern american ilegitim pazit de mii de soldati si garduri de sarma ghimpata.
Cat timp in USA are loc o violenta represiune politica a opozitiei conservatoare, cat timp ai garduri de sarma ghimpata si mitraliere in jurul Casei Albe, cat timp se practica cenzura semi-oficial, cat timp se incearca incarcerarea principalului opozant politic (Trump), nu exista nici un fel de credibilitate pt a cere de la China sau Rusia respectarea unor "drepturi individuale".
Rusia l-a trimis in lagar pe Navalnai (in aplauze de la stanga "cancel culture", vezi Amnesty).
China ii trimite in lagar pe cei din Hong Kong.
Guvernul PsD din America vrea sa trimita la puscarie manifestantii de la Capitoliu si pe presedintele USA, Donald Trump.
Asa arata "globalizarea", o continua represiune contra oricui are cumva alte idei decat cele aprobate oficial, protesteaza, cere libertate.
Pe termen lung, regimurile totalitariste din USA, Rusia si China vor pierde acest razboi contra libertatii, oamenii se vor revolta si la un moment dat poate vor pune mana si pe arme pentru a-si apara libertatile.