Acțiunile companiei GameStop (GME) nu arată prea bine săptămâna aceasta după ce unii dintre cei mai mari susținători ai săi au început să intre în panică, relatează CNN.

WallStreetBetsFoto: Captura YouTube

După o săptămână de scăderi vertiginoase, acțiunile GME s-au prăbușit cu încă 42% joi.

„Nu mai vindeți în p*** mea” este titlul unei discuții de pe forumul WallStreetBoys care a coordonat acțiunea de susținere a GameStop din ultimele săptămâni.

„Avantajul este de partea noastră. Tot ceea ce trebuie să facem este să cumpărăm și ținem acțiunile”, a scris unul dintre utilizatori.

Platforma de tranzacționare Robinhood, folosită de investitorii individuali să cumpere acțiuni, a restricționat săptămâna trecută achiziționarea de acțiuni GME.

„Pentru orice [utilizator] plantat pe forum [de fondurile de investiții]: F*** you. Nu vând. Nu vindem”, a scris un alt utilizator.

Acțiunile GameStop s-au prăbușit cu aproape 84% săptămâna aceasta după o creștere de aproape 184% de la începutul anului.

Săptămâna trecută, lichidarea forțată („short squeeze”) a forțat fondul de investiții Melvin Capital să împrumute două miliarde de dolari pentru a nu intra la apă.

Citadel Securities, o entitate diferită deținută de același miliardar, Ken Griffin, este suspectată că a influențat decizia Robinhood de a bloca achiziția de acțiuni ale GameStop.

„Nu uitați niciodată că ați fost jefuiți de Citadel. Ei nu sunt și nu vor fi niciodată prietenii voștri sau parte a unul sistem financiar sănătos sau corect”, a scris un alt utilizator pe Reddit.

Un purtător de cuvânt al Citadel a declarat că aceasta nu este „implicată sau responsabilă în vreun fel de decizia brokerilor [Robinhood] de a opri tranzacționarea”.

Următorul capitol al fenomenului GameStop lansat de Reddit ar putea avea totul de-a face cu reglementarea de către autoritățile federale.

Secretarul trezoreriei americane, Janet Yellen, a anunțat că se va întâlni cu autoritățile responsabile de reglementarea Wall Street și cu directorul Rezervei Federale pentru a discuta evoluțiile de pe piețele financiare din ultimele săptămâni.

Pe aceși subiect: