Consiliul de administrație al Parler, platforma ce afirmă că militează pentru libera exprimare, l-a concediat pe CEO-ul companiei, John Matze, relatează BBC.

John MatzeFoto: Captura LinkedIn

Parler a asistat la o creștere semnificativă de noi utilizatori, în special din rândul conservatorilor americani și susținătorilor fostului președinte republican Donald Trump, aceștia fiind nemulțumiți de regulile privind conținutul de pe Twitter și Facebook.

Deși Parler are cu mult mai puțini utilizatori decât cei doi giganți social media americani, 12 milioane comparativ cu 300 de milioane ai Twitter, numărul acestora a crescut vertiginos după alegerile prezidențiale din Statele Unite și după ce celelalte platforme l-au suspendat pe Donald Trump.

„La 29 ianuarie 2021, consiliul de administrație al Parler controlat de Rebekah Mercer a decis să mă concedieze din funcția de CEO al Parler. Nu am luat parte la această decizie”, a afirmat Matze într-o notă internă trimisă angajaților companiei.

Matze nu a oferit un motiv pentru concedierea sa însă platforma este în mare parte offline după protestele violente de la Dealul Capitoliului american din 6 ianuarie.

„În ultimele câteva luni m-am confruntat cu o rezistență continuă asupra viziunii mele de produs, convingerii mele puternice în libera exprimare și opiniei mele despre cum ar trebui condus site-ul Parler”, a mai afirmat Matze în notă.

Platforma Parler a devenit neaccesibilă după ce Amazon i-a tăiat accesul la serviciul său de găzduire în cloud după revolta mortală din 6 ianuarie, Apple și Google anunțând la rândul lor eliminarea sa din magazinele lor pentru aplicații.

Parler a acționat în instanță Amazon Web Services, acuzând serviciul că a încălcat legislația antitrust prin eliminarea sa, decizie despre care afirmă că a fost motivată politic și menită să elimine concurența din partea serviciilor de microblogging.

Citește și: