Ivanka Trump, fiica și consiliera președintelui american, a fost interogată sub jurământ săptămâna aceasta într-un proces civil legat de posibila utilizare necorespunzătoare a unor fonduri non-profit pentru inaugurarea lui Donald Trump din urmă cu 4 ani, relatează MSN.

Ivanka TrumpFoto: Jim Watson / AFP / Profimedia Images

Biroul Procurorul general al Districtului Columbia a dezvăluit într-un document depus la instanță că interogarea a avut loc marți.

Într-un proces intentat în luna ianuarie 2020, Racine susține că afacerile din domeniul imobiliar și alte entități deținute de Donald Trump au folosit fonduri non-profit în scopuri personale.

Potrivit plângerii, o corporație non-profit scutită de taxe numită al 58-lea Comitet Prezidențial de Inaugurare s-a coordonat cu familia Trump pentru a plăti la suprapreț închirierea unui spațiu din Hotelul Internațional Trump din Washington.

Plângerea afirmă că într-unul dintre cazuri organizația non-profit a plătit peste 300.000 de dolari pentru a organiza o recepție privată la Hotelul lui Trump pentru cei 3 copii mari ai acestuia: Donald Jr., Ivanka și Eric în seara inaugurării din 20 ianuarie 2017.

„Legile districtului obligă organizațiile non-profit să își folosească fondurile în scopul declarat public, nu în folosul unor indivizi sau companii private”, a declarat Racine anul acesta.

Procesul intentat de procuror urmărește să recupereze un milion de dolari care ar fi fost direcționați direct către afaceri ale familiei Trump.

Citește și: