Guvernatorul Wisconsinului, Tony Evers, a amânat luni, alegerile primare de marți până pe 9 iunie, în contextul pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Joe BidenFoto: Media Defense Gov

UPDATE ”Am obligația să țin oamenii în siguranță, și din acest motiv am semnat un ordin executiv astăzi”, a spus Evers.

Trupe ale Gărzii Naţionale desfăşurate în secţii de votare, peste 100 de municipalităţi care nu pot să-i primească pe alegători din lipsă de voluntari: în pofida pandemiei de COVID-19, în statul american Wisconsin vor avea loc marţi alegeri locale, între care alegeri primare democrate între Joe Biden şi Bernie Sanders, scrie Agerpres, citând AFP.

În timp ce întreaga populaţie din acest stat din ''Midwest'' este chemată să rămână acasă de la sfârşitul lunii martie pentru a evita răspândirea coronavirusului, secţiile de votare ar urma să se deschidă marţi dimineaţa la 07:00 (12:00 GMT), în lipsa unui acord între democraţi şi republicani pentru amânarea scrutinului sau să se opteze pentru un vot exclusiv prin corespondenţă.

Peste 100 de municipalităţi au avertizat că nu au suficienţi angajaţi electorali pentru a deschide o singură secţie de votare. Guvernatorul democrat Tony Evers a decis să apeleze la membrii Gărzii Naţionale din Wisconsin pentru a ajuta, dar se aşteaptă ca acest lucru să nu fie suficient pentru a compensa toate absenţele.

Din cauza pandemiei de coronavirus, care afectează Statele Unite din 17 martie nu au mai fost organizate alegeri primare democrate şi deja 15 state, precum şi teritoriul Puerto Rico, au anunţat amânarea alegerilor.

Joe Biden, candidatul cu cele mai mari şanse să obţină învestitura democrată pentru alegerile prezidenţiale din SUA, nu a exclus duminică eventualitatea unei convenţii fără public a partidului său, potrivit AFP şi Reuters.

Din cauza pandemiei de COVID-19, această mare adunare estivală s-ar putea transforma într-un eveniment difuzat online, a recunoscut fostul vicepreşedinte din timpul lui Barack Obama.

Pandemia de coronavirus a bulversat campania pentru scrutinul prezidenţial american din noiembrie, forţând amânarea alegerilor primare democrate şi a convenţiei care ar urma să îl desemneze în această vară, dintre Joe Biden şi Bernie Sanders, pe rivalul lui Donald Trump.