Creșterea economică a Chinei a fost de 6,1% în 2019, cea mai slabă din ultimii aproape 30 de ani, în contextul războiului comercial cu Statele Unite, însă regimul de la Beijing a introdus o serie de măsuri pentru a contracara o scădere și mai mare anul acesta, relatează Mediafax citând site-ul agenției Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Produsul intern brut (PIB) al Chinei a crescut cu 6,0% în cel de-al patrulea trimestru al anului 2019, față de aceeași perioada a anului anterior, au arătat date de la Biroul Național de Statistică de la Beijing, continuând în același ritm ca în cel de-al treilea trimestru.

Pentru întreg anul, PIB-ul Chinei a avansat cu 6,1%, cea mai lentă rată anuală de creștere înregistrată din 1990 până astăzi. Analiștii estimau o temperare a creșterii economice chineze de la 6,6% în 2018 la 6,1%.

Surse politice au declarat pentru Reuters că Beijingul intenționează să stabilească pentru anul acesta un obiectiv de creștere economică mai scăzut, de aproximativ 6%, față de o țintă de 6-6,5% în 2019, bazându-se pe creșterea investițiilor în infrastructură pentru a evita o încetinire mai accentuată a celei de-a doua economii a lumii.