​​Chiar dacă sărbătorile sunt un prilej perfect pentru a te bucura de băutura preferată, acest lucru ar putea să aibă efecte asupra sănătății tale. Starbucks, cel mai mare lanț de cafenele, ajunge să pună în băuturile sale și 23 de lingurițe de zahăr, potrivit CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un nou studiu al britanicilor a scos la iveală faptul că branduri importante din industria cafelei, cum ar fi Starbucks, folosesc o cantitate uriașă de zahăr în băuturile lor. Băutura lor marcă înregistrată de ciocolată caldă cu caramel, porție mare, ar conține echivalentul a 23 de lingurițe de zahăr. Mai mult de atât, băutura ar însuma 758 de calorii. Latte-ul acestora cu turtă dulce ar conține 14 lingurițe de zahăr, având 523 de calorii, porția fiind tot cea mare.

În Marea Britanie, Asociația de Sănătate Publică a stabilit reducerea cu 20% a conținutului de zahăr din băuturi până în 2020. Dar datele prezentate în acest studiu arată că multe dintre cafenele de pe piață au crescut ponderea zahărului din băuturi. Grupul din spatele acestor cercetări este intitulat ”Action on sugar” (Acțiune împotriva zahărului), aceștia somând guvernul britanic că este timpul ca și produsele pe bază de lapte să aibă mai puțin zahăr.

Experții sunt de părere că noile studii în această zonă sunt deosebit de alarmante. Nu este vorba doar de consumul în rândul adulților ci și de cel în rândul copiilor. Aceste băuturi strică dantura copiilor și le pun în pericol sănătatea. Cu toate acestea, Starbucks nu a luat încă poziție cu privire la acuzațiile care i se aduc.

Pe site-ul acestora, este specificat faptul că o parte din zahărul conținut de băuturi este provenit din lactoză, un element pe care laptele îl conține natural.