Parlamentul European este pregătit să permită noii Comisii Europene, prezidată de către Ursula von der Leyen, să își preia funcțiile la 1 decembrie, cu o lună mai târziu decât era planificat, în timp ce trei țări, România, Ungaria și Franța sunt așteptate încă să propună noi candidați de comisari, potrivit purtătorului de cuvânt.

Parlamentul EuropeanFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

”Parlamentul este pregătit să voteze la timp permiterea noii Comisii să înceapă la 1 decembrie și cere numirea rapidă a celor trei noi candidați desemnați”, a scris pe Twitter Jaume Duc, purtătorul de cuvânt al Parlamentului.

De altfel, preşedintele Parlamentului European (PE), italianul David Sassoli, a apreciat sâmbătă că va fi probabil imposibil ca viitoarea Comisie Europeană să îşi preia atribuţiile la 1 noiembrie şi că totul va fi amânat pentru 1 decembrie.

Parlamentul European a amânat miercuri votul pentru validarea viitoarei Comisii Europene conduse de Ursula von der Leyen programat iniţial să aibă loc pe 23 octombrie, dar nu a stabilit o altă dată, relatează DPA, citând surse parlamentare.