Decizia curții de apel din Brazilia de a-l elibera pe fostul președinte Luiz Inacio Lula de Silva, aflat în închisoarea de la începutul lunii aprilie pentru corupție, a fost anulată, relatează AFP. Acesta va rămâne în închisoare.

Luiz Ignacio Lula da SilvaFoto: Flickr/ Alexander Bonilla

21.31: Judecătorul federal Sérgio Moro a blocat eliberarea lui Lula. Decizia acestuia a fost susținută și de judecătorul Curții braziliene de Apel, João Pedro Gebran Neto.

Decizia judiciară prevede că eliberarea trebuie să aibă loc "în conformitate cu regimul de urgență, de astăzi, prin prezentarea acestei ordonanțe oricărei autorități polițienești prezente la sediul Poliției Federale din Curitiba" unde Lula este încarcerat.

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva - care era condamnat la o pedeapsă de 12 ani şi o lună de închisoare pentru corupţie - s-a predat Poliţiei la începutul lunii aprilie.

Într-un discurs susţinut în faţa unei mulţimi de susţinători ai Partidului Muncitorilor adunaţi în faţa clădirii sindicale din Sao Paulo, Lula a insistat asupra nevinovăţiei sale şi a spus că se va întoarce.

"Nu sunt deasupra legii. Dacă nu aş fi crezut în lege, n-aş fi început un partid politic. Aş fi început o revoluţie", a afirmat el.

El ar fi uzat de influența sa pentru a favoriza gigantul din domeniul construcțiilor Odebrecht în obținerea de contracte în Angola în schimbul unor sume de bani.