Noi informatii in dosarul tragediei de la Beslan, din septembrie 2004, cand un comandou cecen a ocupat cladirea unei scoli, luand peste 1120 de ostatici. Atacul s-a petrecut in timpul ceremoniei de deschidere a noului an de invatamant, mare majoritate a victimelor fiind copii, anunta presa rusa.

Anchetatorii au reusit sa identifice cadavrul unuia din rebelii care au participat la atacul soldat cu peste 331 de morti. „E vorba despre un moscovit, un tanar dintr-o familie instarita. Au fost opt trupuri neidentificate. Acum au mai ramas sapte”, a declarat seful comisiei parlamentare de anchetare a atentatului de la Beslan, Aleksandr Torsin.

Seful comitetului „Vocea Beslanului”, Ella Kasaeva, a afirmat, comentand spusele oficialului de la Moscova, ca respectivul cadavru a fost „indentificat in urma cu o jumatate de an”. In plus, ea a anuntat ca organizatia pe care o conduce intentioneaza sa solicite schimbarea sefului grupului de ancheta, Aleksandr Soljenitin.

„El franeaza, practic, cercetarile. Nu reactioneaza la demersurile noastre, nu face ancheta, ignora datele existente la dosar, nu a cerut expertize medico-legale”, a precizat aceasta.