Cel putin 19 civili, dintre care trei copii, au fost ucisi marti in lovituri aeriene intense care au vizat doua cartiere din sectorul rebel al metropolei Alep, anunta Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP.

"Aceste lovituri, care au vizat cartierele Sahur si Tariq al-Bab, au ranit zeci de persoane, dintre care unele se afla in stare grava", a precizat Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO.

Acesta nu a fost in masura sa spuna daca a fost vorba de avioane rusesti sau ale regimului sirian.

In cursul diminetii de marti, Rusia a anuntat ca a amplasat mai multe bombardiere Tupolev-22M3 si Suhoi 34 la o baza aeriana din orasul iranian Hamadan, cu care atacat deja in Siria cinci depozite de armamente, trei posturi de comanda ale "militantilor teroristi" si terenuri de antrenament ale acestora, potrivit TASS.

In acelasi timp, cel putin 12 rebeli au fost ucisi in lovituri aeriene rusesti care au vizat convoiul lor care se indrepta spre cartierul pe care il controlau in Alep, in timp ce se traversau Ramusa, un cartier periferic in nord-vestul metropolei.

Prin cucerirea acestui cartier, in 6 august, rebelii au reusit sa sparga un asediu de trei saptamani asupra sectoarelor pe care le controlau in oras.