Anchetatorii rusi au exhumat miercuri ramasitele ultimului tar Nicolae al II-lea si ale sotiei acestuia, imparateasa Alexandra, inmormantati in fosta capitala imperiala Sankt Petersburg, in cadrul redeschiderii investigatiei privind asasinarea lor in 1918, informeaza AFP.

Portretul oficial al familiei imperiale Romanov in 1913Foto: Wikipedia - Boasson and Eggler St. Petersburg Nevsky 24

"Am decis sa reincepem de la zero si sa facem, din nou, expertizele necesare. De aceea, astazi (miercuri -n.red.) am prelevat, in cadrul anchetei, fragmente din ramasitele lui Nicolae al II-lea si ale imparatesei", a declarat unul dintre principalii responsabili din cadrul comitetului de ancheta, Vladimir Soloviev.

Anuntul vine la putin mai mult de o saptamana dupa ce Biserica Ortodoxa Rusa a solicitat teste suplimentare asupra ramasitelor umane despre care se crede ca apartin fiului si fiicei ultimului imparat al Rusiei, tarul Nicolai al II-lea, amanand planurile guvernului de la Moscova de a reinhuma osemintele luna viitoare la Sankt Petersburg, informeaza The Guardian.

Un grup de lucru creat de premierul Dmitri Medvedev in luna iulie a propus la inceputul lunii septembrie inhumarea printului mostenitor, tareviciul Alexei Romanov, si a surorii sale, marea ducesa Maria, pe data de 18 octombrie, alaturi de ramasitele familiei lor in Catedrala Petru si Pavel din Sankt Petersburg.