O filiera prin care erau trimisi presupusi jihadisti catre Siria a fost destructurata luni dimineata, in principal in regiunea Toulouse, in sud-vestul Frantei, anunta Mediafax. Arestari au fost operate, de asemenea, in regiunea Parisului si in Normandia, in vest. Aproximativ "zece obiective" erau vizate in mai multe departamente de catre politia antiteterorista si trupe din cadrul Raid, o unitate de elita a politiei. Numarul exact si profilul persoanelor arestate nu erau cunoscute luni dimineata.

Potrivit primelor informatii disponibile, aceasta presupusa filiera ar fi trimis deja in Siria candidati la jihad.

Franta s-a confruntat in 2014 cu o adevarata explozie a numarului de candidati la jihadism care pleaca spre Siria si Irak. Problema intoarcerii lor in tara si o eventuala actiune terorista pe teritoriul francez sunt evocate acut.

Numarul candidatilor la jihadul sirian a crescut cu peste 80% din ianuarie, a declarat de curand ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve. Potrivit estimarilor oficiale, la fata locului s-ar afla aproximativ 400 de persoane, peste 200 si-au exprimat intentia de a pleca, aproximativ 120 s-au intors deja in tara, aproximativ 200 de afla in tranzit, iar aproximativ 50 au fost ucise.